Matthias Klaveness Saers er ny sjef for O’Learys i Norge. (Foto: Nathalie Hermier)

O’Learys med ny Norge-sjef, ny kokk og nytt matkonsept

Restaurant- og sportsbarkjeden O’Learys har foretatt en rekke store endringer i menyen for å treffe nye mattrender og å øke kvaliteten på rettene. I samarbeid med den erfarne kokken Henrik Severin lanseres en ny meny.

Publisert
Foto: O'Learys

Den amerikanskinspirerte restaurantkjeden med svenske røtter har satt søkelyset på norske råvarer, ferske ingredienser, grønnsaker og vegetariske alternativer.

Halvfabrikata er blitt erstattet med mat laget fra bunnen, sesongbaserte retter og varierte proteinkilder.

Ny og moderne drakt

Den generelle opplevelsen i restauranten har også fått et løft med en bredere drikkemeny, mer søkelys på service og nytt interiør. Den amerikanske sportsbarfølelsen er bevart, men kjeden fremstår i en ny og moderne drakt.

Matthias Klaveness Saers er ny sjef for O’Learys i Norge. (Foto: Nathalie Hermier)

– Vi har lansert en meny som vi håper vil falle i smak hos både eksisterende og nye gjester. Folk reiser mer og man har sett en endring i folks matpreferanser. Vi har fortsatt amerikanskinspirerte favoritter på menyen, men vi har inkludert flere sunne og lekre alternativer, sier Matthias Klaveness Saers, som er ny sjef for O’Learys i Norge.

O’Learys styrker teamet i Norge

Selskapets nye landssjef har over 20 år med erfaring fra restaurantbransjen, der han har arbeidet åtte år som daglig leder for Dinnergruppen.

Henrik Severin er O'Learys nye sjefskokk. (Foto: O'Learys)

Klaveness Saers har vært med å åpne flere restauranter, som blant annet Nodee Sky og Nodee Barcode, samt Tatakii Asian og Südøst.

– For meg er O’Learys et fullkomment konsept som har fungert i over 30 år. De har en global satsning med flere lokasjoner i Asia og Europa, i tillegg til Norge. I tillegg til at vi nå fornyer menyen og uttrykket, går merkevaren i en spennende retning som jeg vil være en del av, sier Klaveness Saers i en pressemelding.

Stjernekokk til sportsbar

Foto: O'Learys

Da arbeidet med det nye matkonseptet startet, ble den svenske kokken Henrik Severin ansatt for å drive prosjektet. Severin har lang fartstid fra den kulinariske verden. Han har blant annet jobbet som chef de partie hos Michel Braas i Frankrike og for Gordon Ramsay i London. Han har også jobbet som nestleder i Operakällaren i Stockholm og som konsernsjef i Scandic.

– Vi har laget lettere retter og en mer moderne meny som appellerer til alle segmenter. Kort fortalt er det nå mer kjærlighet i matlaging på huset, sier Henrik Severin.

Severin begynte prosessen ved å analysere eksisterende meny, samt samle inn tilbakemeldinger gjennom en serie kundeundersøkelser. Undersøkelsen hadde omtrent 280 norske respondenter. Etter å ha analysert resultatene begynte arbeidet med å utvikle et nytt matkonsept. De første indikasjonene på det nye konseptet viser en økt kundetilfredshet i Norge, fra en rangering på «Net Promoter Score» fra -18 til +38,8. Den nye menyen lanseres i alle nordiske markeder.

Kulinarisk kokkeskole

Hvordan sikre at kvaliteten på rettene holder standarden i samtlige restauranter? Ved å starte et opplæringsprogram for kjøkken- og servicepersonell.

O’Learys Culinary School er selskapets egen kokkeskole, lokalisert i Stockholm. To kokker fra hver restaurant i samtlige markeder får full opplæring i matlaging. Målet er å sikre en jevn og høy kvalitet. I tillegg til kokkelering blir det lagt stor vekt på service hos både servitører og kjøkkenpersonell.

– Tidligere har vi blitt ansett som en sportsbar med matservering, men vi har gjort en snuoperasjon for å bli en restaurant der du også kan se sport. Kokkeskolen er et viktig ledd i å sikre kvalitet i alle ledd, sier Klaveness Saers.

Det nye matkonseptet ble implementert på alle norske O'Learys-restauranter i januar 2020.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS