Nå er alle fylkesvinnerne i Twinings Best Breakfast klare. Her fra Scandic Sunnfjord Hotel & Spa. (Illustrasjonsfoto: Scandic Hotels)

Dette er alle hotellfrokostvinnerne

10 Scandic-hoteller, sju Thon-hoteller, et Radisson Blu-hotell og et frittstående hotell er kåret til fylkesvinnere i årets hotellfrokost-kåring. Nå har Haugen-Gruppen avslørt de siste seks fylkesvinnerne i «Twinings Best Breakfast» i 2019.

Publisert
Illustrasjonsfoto: Thon Hotels

Frem til nå er det kun Thon Hotels og Scandic Hotels som har hatt fylkesvinnerne, men denne gangen melder også Radisson Blu seg på med fylkesvinneren i Vest-Agder, Radisson Blu Caledonien Hotel i Kristiansand.

Frittstående i Østfold

Dessuten er et frittstående hotell å finne på listen over fylkesvinnerne. Hotel Refsnes Gods på Jeløya vant i Østfold, der også et annet frittstående hotell, Støtvig Hotel, gikk videre.

Thon Hotel Arendal ble fylkesvinner i Aust-Agder, mens Thon Hotel Oslofjord vant i Akershus.

I Oslo vant igjen Thon Hotel Rosenkrantz. En annen gjenganger på listene, Scandic Park i Sandefjord, ble fylkesvinner i Vestfold.

I noen fylker er konkurransen ekstra tett, og da kan det også utstedes en «utmerkelse for fremragende frokost» til et hotell som ikke vinner fylket sitt, men som blir med videre og har mulighet til å kvalifisere seg til finalen på lik linje med fylkesvinnerne.

Fra frokostbuffeen på Scandic Park Sandefjord. (Foto: Scandic Hotels)

Se alle fylkesvinnerne lengre ned i saken

Søkelys på frokost året rundt

– Dette er fantastiske resultater for Scandic. I dag er jeg stolt over alle våre dyktige medarbeidere. At vi nok en gang har flertallet av fylkesvinnere i denne konkurransen beviser at vi står støtt med vår solide frokostposisjon i Norge og at vårt arbeid gir resultater. I Scandic serverer vi Norges beste frokost og det skal vi fortsette med, sier administrerende direktør i Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold.

Thon Hotels byr på Oslo beste frokost, ifølge Twinings Best Breakfast 2019. (Foto: Thon Hotels)

Scandic arbeider hele tiden med å utvikle og forbedre frokosttilbudet på sine hoteller rundt om i landet, og har blant annet introdusert flere tiltak for å kunne servere en mer bærekraftig frokost.

Scandic Park Hotel Sandefjord ble fylkesvinner i Vestfold. (Foto: Arkiv)

– Vi har et sterkt søkelys på frokost året rundt og jobber kontinuerlig for å videreutvikle frokosttilbudet vårt. Nylig utvidet vi derfor satsingen på veganske, grønne og lokale alternativer på våre frokostbufféer. På en typisk Scandic-frokost vil man derfor nå kunne finne produkter som vegansk ost, havregrøt, yoghurt, postei, falafel og hummus. I tillegg har vi et bredt utvalg av allergivennlige alternativer. Alle våre gjester, uavhengig av preferanser eller allergi, skal få den beste starten på dagen hos oss, sier direktør for mat og drikke i Scandic, Helene Skjenneberg.

Oslos beste på Thon Hotel Rosenkrantz

– I slutten av mai ble Thon Hotels kåret til fylkesvinnere i alle de de fylkene i Nord-Norge i Twinings Best Breakfast-konkurransen. I tillegg vinner vi nå fylkene Oslo, Akershus, Aust-Agder og Telemark. Oslos beste frokost serveres hos Thon Hotel Rosenkrantz Oslo I konkurransen vurderes over 400 hoteller i Norge, og Thon Hotels har virkelig gjort det bra i år. Thon Hotels har sju fylkesvinnere. I tillegg har fem av våre hoteller fått utmerkelser for fremragende frokost. Totalt går 12 Thon-hoteller videre i Norges beste frokost-kåringen, sier konserndirektør for Thon Hotels, Morten Thorvaldsen.

Vestfold

Scandic Park Sandefjords frokost er kåret til Vestfolds beste for 11. gang. (Foto: Scandic Hotels)

Scandic Park Sandefjord

Radisson Blu Caledonien Hotel er fylkesvinner i Vest-Agder. (Foto: Radisson Hotel Group)

Scandic Park Sandefjord har Vestfolds beste hotellfrokost for 11. gang.

Thomas Ødegård, hotelldirektør på Scandic Park Sandefjord, er svært stolt over at de nok en gang er fylkesvinnere. At hotellet har vunnet hele elleve ganger setter derimot ingen stopper for arbeidet med å gjøre Vestfolds beste frokost enda bedre.

Thon Hotel Arendal er best i Aust-Agder. (Foto: Morten Holt)

Saken fortsetter under bildet

– Frokosten er noe vi jobber med hver eneste dag og noe alltid vil bli bedre på. I løpet av året har vi derfor åpnet en helt ny frokostrestaurant med en utvidet frokostbuffé og en ny og integrert omelettstasjon. Det gjør at vi nå kan tilby enda flere lokale produkter. Vi kan blant annet friste med lokalprodusert syltetøy, saft, honning og syltet gresskar fra Vestfold. I tillegg har vi også fått et eget vegansk hjørne på frokostbufféen, hvor vi serverer smakfulle og grønne alternativer. Nå ser vi frem til en storslått feiring med flagg og rød løper i morgen, forteller hotelldirektør på Scandic Park Sandefjord, Thomas Ødegård.

Vest-Agder

Thon Hotel Oslofjord er fylkesvinner i Akershus. (Foto: Thon Hotels)

Radisson Blu Caledonien Hotel, Kristiansand

Andre fremhevede: Dyreparken Hotell, Scandic Kristiansand Bystranda

Aust-Agder

Hotel Refsnes Gods til topps i Østfold. (Foto: Refsnes Gods)

Thon Hotel Arendal

Andre fremhevede: Clarion Hotel Tyholmen, Arendal

Thon Hotel Rosenkrantz vant nok en gang i Oslo. (Foto: Morten Holt)

– Vi er fylkesvinner for tredje året på rad. Denne kåringen er noe alle ansatte på hotellet venter på i spenning. Jeg må bare takke alle kokker og servitører som gjør en helt fantastisk jobb på frokosten. Når vi har vår oppmerksomhet på service, presentasjon og hjemmelagde, lokale og økologiske produkter, så tror jeg vi får en fornøyd gjest. Dette ser det ut til at vi lykkes med, og er noe som gjør hele teamet ved Thon Hotel Arendal veldig stolt, sier hotelldirektør på Thon Hotel Arendal, Stig André Nilsen.

Akershus

Thon Hotel Oslofjord, Sandvika

Andre fremhevede: Scandic Oslo Airport, Thon Hotel Oslo Airport

– Team Oslofjord er veldig stolt over å på ny bli fylkesvinner i Akershus. Vi jobber målbevisst med frokostproduktet og det er ekstra hyggelig å se at det gir resultater. Målet er å gi en god og hyggelig start på dagen i form av en rikholdig frokost og god service. Personalet i restauranten og på kjøkkenet gjør en flott jobb, sier hotelldirektør på Thon Hotel Oslofjord, Trude Vrålstad Jacobsen.

Østfold

Hotel Refsnes Gods, Jeløya

Andre fremhevede: Støtvig Hotel, Larkollen

Oslo

Thon Hotel Rosenkrantz Oslo

Andre fremhevede: Clarion Hotel The Hub, The Thief, Radisson Blu Scandinavian Hotel, Thon Hotel Storo, Thon Hotel Terminus

– Vi vinner prisen for Oslos Beste Frokost for andre år på rad og er svært fornøyd. Nivået på frokosten hos Thon Hotel Rosenkrantz og andre Thon-hoteller har aldri vært høyere. Prisen betyr mye for oss. I år har vi utvidet frokosten med et større utvalg av frukt, grønnsaker, veganretter og allergitilpassede produkter. Vi har mye hjemmelaget mat og fokuserer på sunne og næringsrike ingredienser i tråd med Brasserie Paleos konsept og matfilosofi. Vi ser også at bærekraft i valg av råvarer og i produksjon, samt miljø blir stadig viktigere for våre gjester. En stor takk til alle ansatte på hotellet. Nå gleder vi oss til den nasjonale finalen og går for gull, sier hotelldirektør på Thon Hotel Rosenkrantz Oso, Christian Arnet.

Tidligere er disse fylkesvinnerne klare:

Hordaland

Scandic Byparken, Bergen

Andre fremhevede: Hotell Norge by Scandic, Thon Hotel Rosenkrantz Bergen

Rogaland

Scandic Maritim Hotel Haugesund

Andre fremhevede: Thon Hotel Stavanger

Buskerud

Scandic Ambassadeur Drammen

Hedmark

Scandic Elgstua, Elverum

Andre fremhevede: Wood Hotel, Brumunddal

Oppland

Scandic Valdres, Fagernes

Andre fremhevede: Hafjell Hotell, Nythun Høyfjellshotel

Telemark

Thon Hotel Høyers, Skien

Les også: Scandic med fem nye fylkesvinnere

Sør-Trøndelag

Scandic Nidelven, Trondheim

Andre fremhevede: Britannia Hotel

Nord-Trøndelag

Scandic Hell, Stjørdal

Møre og Romsdal

Scandic Seilet, Molde

Andre fremhevede: Scandic Parken Ålesund

Sogn og Fjordane

Scandic Sunnfjord, Førde

Les også: Scandic dominerer i Midt-Norge og på Nord-Vestlandet

Finnmark

Thon Hotel Kirkenes

Troms

Thon Hotel Harstad

Andre fremhevede: Scandic Ishavshotel

Nordland

Thon Hotel Lofoten, Svolvær

Les også: Thon Hotels fester frokostgrepet i nord

«Vi ønsker først å berømme alle dem der ute som gjør en stor innsats for at hotellgjester i Norge kan nyte en fantastisk frokost. Nivåene på hotellfrokosten er meget høyt, og her blitt stadig bedre de siste årene. Det er et bredt spekter av gode frokoster, og mange fine opplevelser som venter gjestene», heter det fra Haugen-Gruppen.

«Norges beste hotellfrokost kåres i oktober, men før sommeren kårer vi en vinner i hvert fylke. I noen fylker er konkurransen ekstra tett, og da kan det også utstedes et «Utmerkelse for fremragende frokost», til et hotell som ikke vinner fylket sitt, men som blir med i semifinalen og har mulighet til å kvalifisere seg til finalen på lik linje med fylkesvinnerne. I år har det vært svært tett i flere fylker, og det har vært både en og flere ekstrabedømminger i blant annet Hordaland, Rogaland, og Oslo. Selv om vi får stadig færre fylker i Norge, har vi valgt å forholde oss til den gamle fylkesinndelingen, da vi heller vil trekke fram flere enn færre vinnere. Vi gratulerer så mye til 19 fylkesvinnere og de 13 andre semifinalistene», heter det videre fra Haugen-Gruppen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Resultater Twinings Best Breakfast 2005 - 2018

Her er alle resultatene fra frokostkåringen (Twinings Best Breakfast) fra starten i 2005 til 2018.

2005: 1) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo 2) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 3) Holberg Comfort Hotel, Bergen.

2006: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Rica Grand Hotel, Oslo 3) Scandic KNA, Oslo.

2007: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim og Rica Grand Hotel, Oslo 3) Clarion Oslo Airport, Gardermoen.

2008: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Clarion Oslo Airport, Gardermoen, 3) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo og Rica Seilet Molde.

2009: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo 3) Rica Ishavshotel, Tromsø.

2010: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim, 2) Rica Ishavshotel, Tromsø, 3) Engø Gård, Tjøme.

2011: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Rica Ishavshotel, Tromsø 3) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 4) Rica Hotel Bergen. Hederlig omtale: Nythun Høyfjellstue (nyopprettet pris i 2011)

2012: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Nythun Høyfjellstue, Fagernes 3) Clarion Collection Hotel Folketeateret, Oslo, 4) Rica Hell Hotel, Værnes

2013: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim, 2) The Thief, Oslo 3) Britannia Hotel, Trondheim og Rica Airport Hotel, Sola/Stavanger. Årets nisjepris: Nythun Høyfjellstue.

2014: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 3) Clarion Hotel The Edge, Tromsø og Rica Ishavshotel, Tromsø

2015: 1) Scandic Nidelven Hotel, Trondheim 2) Clarion Collection Folketeateret, Oslo 3) Scandic Ishavshotel, Tromsø og Britannia Hotel, Trondheim.

2016: 1) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 2) Thon Hotel Rosenkrantz, Oslo 3) Scandic Nidelven, Trondheim og The Thief, Oslo. Hederspris: Roger Johansen, Scandic Hell Hotel.

2017: 1) Scandic Nidelven Hotel, Trondheim 2) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 3) Thon Hotel Rosenkranz, Bergen. Hederspris: Bengt Bjørsvik, Scandic Byparken, Bergen.

2018: 1) Scandic Nidelven Hotel, Trondheim 2) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 3) Scandic Hell Hotel. Hederspris: Zoltan Berkes, Thon Hotel Rosenkrantz, Oslo.

2019: ?

Powered by Labrador CMS