Thon Hotel Lofoten kjemper igjen om å ha landets beste hotellfrokost. Hotellet i Svolvær satser bevisst på mat, noe den nye restauranten Paleo Arctic bidrar til. Til venstre hotelldirektør Erik Taraldsen og til høyre kjøkkensjef Stian Haugnes. (Foto: Morten Holt)

Videre i kåringen av beste hotellfrokosten

11 norske hoteller er videre i kåringen av landets beste hotellfrokost. Scandic Hotels og Thon Hotels dominerer kåringen.

Publisert
Julia Hansen serverer friske shots til frokosten på Thon Hotel Lofoten. (Foto: Morten Holt)

Av 30 semifinalister er nå 11 hoteller nøye utvalgt som finalister i det uoffisielle «NM i frokost», Twinings Best Breakfast, melder Haugen-Gruppen.

«Nåløyet for å bli finalist har aldri vært så trangt, og de 11 finalistene leverer uten unntak hotellfrokost av internasjonal toppklasse», heter det i en uttalelse fra Haugen-Gruppen.

Mer enn 400 hoteller landet er testet.

Scandic og Thon dominerer

Scandic Hotels har med fem av finalister, Thon Hotels har fire hoteller med videre. Videre har Choice med ett hotell, samt at frittstående Nythun Høyfjellstue er med som finalist nok en gang.

Scandic Ishavshotel I Tromsø er igjen blant de finalistene. (Foto: Morten Holt)

Scandic ble fylkesvinnere i 12 av 19 fylker, og fikk i tillegg to frikort i Nordland og Oslo. Nå har kjeden med fem hoteller videre.

Satser ekstra på frokost

– Frokosten er et viktig satsningsområde for oss, så dette er fantastiske nyheter. Dette er en seier for alle våre fantastiske medarbeidere, som hver dag legger ned en enorm innsats for at våre gjester får den gode Scandic-frokosten, sier Svein Arild Steen-Mevold, administrerende direktør i Scandic Norge.

– Scandic skal være best på frokost. Vi må alltid prøve ut nye ting for å ligge et hestehode foran. Finalistene viser at satsingen bærer frukter, og at frokosten blir godt mottatt, sier direktør for mat og drikke i Scandic Hotels Norge, Morten Malting. Han mener spennende tilbud som egne grøtstasjoner, eggestasjoner og et rikt utvalg av vitaminshots og smoothier er med å gjøre frokosten populær.

– Når konkurransen tilspisser seg er det utrolig hyggelig å ha fire av 11 finalister med i kampen om «Norges beste hotellfrokost». Vi gratulerer våre fire Thon-hoteller som er med videre til finalen, sier Morten Thorvaldsen konserndirektør for hotell og restaurantene i Olav Thon Gruppen.

Les alt om kåringen av den beste hotellfrokosten her

Dette er de 11 finalistene

Nord-Norge

* Thon Hotel Lofoten (Svolvær)

* Thon Hotel Kautokeino

* Scandic Ishavshotel (Tromsø)

* Scandic Havet (Bodø)

Midt-Norge

* Scandic Hell (Stjørdal)

* Scandic Nidelven (Trondheim)

Sørlandet og Vestlandet

* Scandic Byparken (Bergen)

* Thon Hotel Rosenkrantz (Bergen)

Østlandet

* Thon Hotel Rosenkrantz (Oslo)

* Nythun Høyfjellstue (Fagernes)

* The Thief (Oslo)

Vinneren kåres i oktober

Det er Haugen-Gruppen som står bak kåringen av Twinings Best Breakfast, som i år arrangeres for 12. gang.

Her er alle de 30 semifinalistene (19 fylkesvinnere og 11 «wild cards»/frikort)

Finalejuryen vil i løpet av august og september besøke de 11 finalistene. Først i oktober vil det endelige resultatet være klart, skriver Haugen-Gruppen i sin uttalelse.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Twinings Best Breakfast

* «Twinings Best Breakfast», eller «Norges beste hotellfrokost», er kåret av Haugen-Gruppen siden 2005, og arrangeres i 2016 for 12. gang.

* Konkurransen går ut på at om lag 400 hoteller over hele lander vurderes av en uavhengig jury i tillegg til Haugen-Gruppens konsulenter som består av kokker og sommelierer. Kriteriene hotellfrokostene vurderes ut i fra er blant annet kvaliteten på produktene, utvalg, presentasjon, informasjon til gjestene, service, atmosfære, renhold og ryddighet.

* Deretter kåres fylkesvise vinnere kåres, før en jury er i sving noen måneder for å plukke ut finalistene. De tre beste hotellene inviteres til premieutdeling utpå høsten.

* Scandic Nidelven (tidligere Rica Nidelven) i Trondheim har vunnet kåringen 10 av de 11 foregående gangene.

* Stephen Twining, 10. generasjon Twining, er kåringens beskytter.

* Her kan du lese alt om frokost og kåringen av landets beste hotellfrokost

Powered by Labrador CMS