Ingvild Flugstad Østberg lager sin smoothie - her sammen med Heidi Weng. (Foto: Joakim Mangen)

Nå serveres Flugstad Østberg-smoothie på Scandic-hotellene

Frem til nyttår kan du smake Ingvild Flugstad Østbergs smoothie «Tutti Frutti Inferno» til frokost på samtlige Scandic-hoteller i Norge.

Publisert
Ingvild Flugstad Østberg med vinnersmoothien som nå serveres på alle Scandic-hoteller. (Foto: Joakim Mangen)

De fire langrennsjentene Marit Bjørgen, Ragnhild Haga, Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng møttes nemlig nylig til duell om å lage den beste starten på dagen i form av en frisk og næringsrik smoothie. Flugstad Østberg gikk seirende ut av konkurransen, og hennes smoothie skal dermed serveres på Scandic-hotellene.

– Det var utrolig moro å ta hjem smoothie-trofeet. Frokosten er uten tvil dagens viktigste måltid, og en frisk smoothie er det lille ekstra som skal til for å få en energirik start på en aktiv dag, sier Ingvild Flugstad Østberg.

Se vinneroppskriften lengre ned i saken

Den beste starten på dagen

Jentene på det norske langrennslandslaget har et konkurranseinstinkt utenom det vanlige. Som stolt sponsor av langrennsjentene ønsket Scandic å teste dette i en helt ny gren; nemlig et smoothie-mesterskap.

– I Scandic er vi lidenskapelig opptatt av å gi våre gjester den beste starten på dagen, og frokosten vår ble nylig kåret til Norges beste hotellfrokost. Vi ville utfordre langrennsjentene på en helt ny arena, der ski og staver ble byttet ut med blender og bær. Ikke overraskende spisset konkurransen seg til også på kjøkkenet og konkurranseinstinktet resulterte i flere smakfulle smoothies, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør i Scandic, Tine Birkeland.

Foretrekker tradisjonell, norsk frokost

Marit Bjørgen innrømmer at hun har en forkjærlighet for den tradisjonelle, norske frokosten med nystekte rundstykker, kokte egg og godt pålegg som gulost og makrell i tomat. Hun tipser også om at havregrynsgrøt er spesielt viktig på dager hvor energien skal holde ekstra lenge og langt. Men når det kommer til smoothie har hun en bankers basisblanding:

– Jeg er veldig glad i smoothie, og har alltid i litt yoghurt og juice sammen med mye bær, sier Bjørgen.

Bjørgen og Flugstad Østberg konkurrerte mot Ragnhild Haga og Heidi Weng i konkurransen for å kåre landslagets smoothie-dronning. Konkurransen foregikk noen hundre meter utenfor skisporet, på Scandic Holmenkollen Park.

Juryen besto av de andre jentene på skilandslaget, samt kokk Eirik Mehus. Etter tøff konkurranse var det til slutt Ingvild Flugstad Østberg som gikk seirende ut av konkurransen med sin «Tutti Frutti Inferno».

Krydret preg

Juryen legger vekt på at Ingvild Flugstad Østbergs smoothie vant på grunn av sitt friske og perfekt krydrede preg. Nå blir smoothien hennes servert på Scandic-hoteller over hele landet frem til nyttår. Vinneren selv er lidenskapelig opptatt av en god frokost og håper på mer smoothie-suksess.

– Jeg er selv typen som heller står opp én time før, så jeg får ekstra god tid ved frokostbordet, og dropper aldri frokost. Da er det jo veldig gøy at hele Norge nå kan få smake på smoothien min og jeg må nesten få lov til å krysse fingrene for at folk liker den såpass godt at den blir et fast innslag på menyen, sier Flugstad Østberg.

Oppskrift på Ingvilds vinnersmoothie «Tutti Frutti Inferno»

150 gr cottage cheese

400 gr yoghurt naturell

100 gr jordbær frossen

200 gr bringebær frossen

100 gr skogsbær frossen

35 gr ingefær

Saft av 1 lime

2 ss med akasie honning

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS