Årets GullHane til Frukt- og siderruta. Fra venstre Nils Lekve, Christine Baglo og Asbjørn Børsheim. (Foto: Hanen)

Årets GullHane 2018 til Frukt- og siderruta

Frukt- og siderruta i Ulvik er hedret med prisen «Årets GullHane» 2018.

Publisert

– Det er veldig kjekt å få anerkjennelse for det arbeidet en jobber med. Vi er tre bedrifter fra en liten bygd som har prøvd å jobbe sammen utad gjennom Frukt- og siderruta. En slik heder for samarbeidet er både inspirerende og moro, sier en fornøyd Asbjørn Børsheim ved Frukt- og siderruta i Ulvik i Hardanger i en pressemelding.

Kjerneverdier

«Årets GullHane» ble etablert i forbindelse med Hanen sitt 20 års jubileum, sist år. Den årlige prisen er ment som en påskjønnelse til et medlem som har utmerket seg positivt i forhold til organisasjonens kjerneverdier; kultur, bærekraft, omtanke og opplevelser. Frukt og siderruta gikk av med seieren blant organisasjonens nærmere 500 medlemsbedrifter, og er et nettverk bestående av tre gårder som tar imot grupper til omvisning og smaksprøver.

– Dette er aktører som har hatt mye å si både for utviklingen av Hardanger som reisemål og for norsk drikke. Jeg ønsker å gratulere Frukt- og siderruta med en særdeles velfortjent pris, sier daglig leder i Hanen, Bernt Bucher-Johannessen.

Fruktig samarbeid

– Vi selger nesten 100 ulike produkter totalt på Frukt- og siderruta, men like viktig er kanskje selve opplevelsen ved å besøke oss på de ulike gårdene. Å motta prisen er en stor anerkjennelse av vårt samarbeid. I tillegg har det også en stor markedsføringsverdi som gjør at enda flere blir kjent med ruta. Det blir litt som i Italia hvor du kan smake vin fra ulike vingårder, - her kan du gå/ sykle fra gård til gård med og få oppleve 12-13 ulike typer sider og masse andre smaker, sier en glad Børsheim på vegne av prisvinnerne.

Frukt- og siderruta i Ulvik består av gårdene Hardanger Saft- og siderfabrikk, Syse Gard og Ulvik Frukt & Cideri.

Du kan lese mer på Siderruta.no.

Juryen

Frukt- og siderruta er stemt frem av en meget kvalifisert jury bestående av Irene Halvorsen (sjefredaktør i Nationen), Christine Baglo (reiselivsjournalist i Dagsavisen), Bård Jervan (daglig leder Mimir), Elisabeth R Heyerdahl (mangeårig konsulent innen reiseliv) og Eivind Haalien, sjef for lokale mat- og drikkespesialiteter i NorgesGruppen).

Prisutdelingen fant sted på Hanens landsmøte på Bjørnefjorden Gjestetun fredag 16.mars.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS