Stølsvidda/Fjellgris er finalist i «Årets lokalmatgründer 2019». Her nyter grisene livet på vidda med fjelltoppene Nautgardstind og Stornubben i bakgrunnen. (Foto: Stolsvidda.com)

Finalistene i «Årets lokalmatgründer 2019»

Juryen har plukket ut seks finalister til «Årets lokalmatgründer 2019». Blant dem finner vi to siderprodusenter, to kjøttprodusenter, en osteprodusent og en produsent av tang og tare.

Publisert
Pernille Vea og Gunnar Sagstuen (til venstre) fra Røyland Gård vant i 2018. Her sammen med kategoridirektør i Meny, Einar Gundersen og Bernt Bucher Johannessen fra Hanen. (Foto: Eli Strand)

Konkurransen arrangeres for femte år på rad, og flere kjente lokalmatprodusenter har vunnet den gjeve prisen. En pris som har tatt de «noen sjumilssteg framover» ifølge fjorårets vinner, Røyland gård.

Saken fortsetter under bildet

To siderprodusenter blant finalistene. (Foto: Balholm, arkiv)

Dette er de seks finalistene

Ostebygda, Hol, Hallingdal

Les mer på Ostebygda.no

Garden Oppheim, Ål, Hallingdal

Les mer på Gardenoppheim.no

Drikkeprodusenten Balholm/Ciderhuset fra Sogn

Les mer på Balholm.no

Stølsvidda/Fjellgris fra Valdres

Les mer på Stolsvidda.com

Siderprodusenten Bleie gard fra Hardanger

Les mer på Aldesider.no

Lofoten Seaweed

Grisen i Valdres nyter livet på vidda i Valdres - med ruvende fjell som Besshø og Nautgardstind i bakgrunnen. (Foto: Stolsvidda.com)

Les mer på Lofotenseaweed.no

Godt dyrehold, sider, samarbeid og nisje

Årets konkurranse har fått nærmere 30 nominasjoner med en stor bredde i type bedrift med mange hardtarbeidende kvinnelige og mannlige gründere i førersetet.

– Juryen har merket seg at vi ser en fin utvikling og kvalitetsheving innenfor etablerte kategorier som kjøtt og ost og en framvekst av nye, spennende produkter, som krydder, salt og foredlede nisjeprodukter. Vi ser også en stor bevegelse innenfor drikkevarer, både øl, sider, brennevin og alkoholfritt, sier juryleder Hilde Charlotte Solheim.

Løfte frem gründerskapet

«De nominerte representerer en stor bredde både geografisk og i hvordan de har spisset sin satsing. «Årets lokalmatgründer» er opptatt av å løfte frem gründerskapet som står bak bedriftene og bærekraften de jobber for», heter det i en pressemelding.

«Det er gledelig å se spennende og innovative kandidater som utnytter utmarksressursene til beite og høsting», uttaler juryen, som i tillegg til Solheim har bestått av Anne Jødahl Skuterud (styreleder i Felleskjøpet Agri), Eivind Haalien (ansvarlig for spesialiteter og lokalmat i NorgesGruppen) og Bernt Bucher Johannessen (daglig leder i Hanen).

Vinner klar på Dyrsku’n

Avstemningen vil skje i løpet av august på nettsidene til Hanen. Vinneren blir presentert under åpningen av Dyrsku’n i Seljord 13.september, og får overrakt prisen på 50 000 kroner.

«Årets lokalmatgründer» er et samarbeid mellom Hanen og Meny, og har som mål å løfte fram den beste gründeren innen norsk lokal mat og drikke.

Les mer på Hanen.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS