
Stian Bjåstad vant Tabasco Hot Chef 2017
Stian Bjåstad, som til daglig er soussjef på Scandic St Olavs plass i Oslo, er vinneren av 2017-utgaven av Tabasco Hot Chef

De andre deltakerne i konkurransen var Tom Drange (seksjonskjøkkensjef, Helse Stavanger), Ragnar Beck (kjøkkensjef, HMK Huseby) og Andre Flaaten (kjøkkensjef, Inside Rockbar, Bergen)
Arrangøren melder om en tett og intensiv konkurranse hvor de fire finaledeltagerne hadde oppgaven å lage en burger med to side-retter og en dessert.
Tabasco skal med i alle retter
«Deltakerne er fra alle sektorer innen Horeca, og har bred erfaring. Dommeren følger dem tett gjennom prepp og forberedelse, før finalen avgjøres med «battle» der finalistene har 30 minutter på å tilberede og presentere hovedretten, samt 10 minutter ekstra for desserten», heter det i pressemeldingen fra Haugen-Gruppen.
Et av konkurransens kriterier er at Tabasco skal benyttes som en ingrediens i alle retter. Resultatet ble velsmakende matretter med spennende og innovative komponenter som passer både i restaurant, kantiner og på hotell.
«Devils Lamb»
Stian Bjåstads vinnerbidrag var en «Devil Lamb»-burger.

Den var smakssatt med Tabasco Garlic Sauce, toppet med Eiker-ost og Tabasco Chipotle bacon med Dirty jordskokkfries toppet med Tabasco aioli, og cheddar med «sides» av en frisk røkt nepesalat med Tabasco Green vinagrett.
Desserten var «Raspberry green pepper», en fantastisk fin anretning med syrlig sitronkake, gelefylte friske bringebær, Tabasco Green pepper sauce-gele og coulis, servert med vaniljeis med rom og Tabasco Habanero.
Juryen
Juryen i konkurransen bestå av Atle Lura (kjøkkensjef, Fazer Wilberg på Statoil Stavanger), Gary Evans (Int. Corporate Chef Tabasco International) og Mats G Johansson (kategorisjef, Haugen-Gruppen Foodservice)
Tur til Avery Island
Vinneren av konkurransen får en reise til Tabasco på Avery Island Louisiana i USA i september for å oppleve hvordan den unike Tabasco er laget – fra frø til flaske.
Finalen ble arrangert i Haugen-Gruppen Foodservices lokaler på Vestby.