Havila Castor på vei ut av Trollfjorden.
Havila Castor på vei ut av Trollfjorden.

Utlyser Norges vakreste sommerjobb

Nå kan du søke på en sommerjobb utenom det vanlige, og tilbringe tre uker med opplevelser og stillhet langs norskekysten.

Leder for markedsføring i Havila Kystruten, Tonje A. Ytrebø.
Leder for markedsføring i Havila Kystruten, Tonje A. Ytrebø.

Det norske rederiet Havila Kystruten utlyser nå en sjelden mulighet for to personer til å reise opp og ned norskekysten i tre uker for å dokumentere stillheten og lyden av Norge.

– Dette er en enestående mulighet til å oppleve noen av Norges vakreste naturområder, samtidig som du får betalt for en annerledes og spennende sommerferie. Vi håper å finne eventyrlystne personer som kan fange og formidle lyder og opplevelser som kjennetegner den vakre kystlinjen, sier Tonje A. Ytrebø, leder for markedsføring i Havila Kystruten.

Skal kartlegge stillhet og naturlyder

Den norske kystlinjen blir kontoret til de utvalgte deltakerne i tre uker. De benytter seg av Havila Kystruten som transportmiddel og base, og er utstyrt med telt, soveposer og lydopptaker for å komme tett på naturen når de legger til kai på steder som Vardø, Svolvær og Brønnøysund.

– Oppdraget går ut på å fange den unike roen og de naturlige lydene fra ulike steder i Norge, fra bølgeskvulp i Lofoten, måkeskrik i Vardø, til sildrende fosser i Geiranger. Hvert stopp langs ruten byr på nye, unike lydbilder som kan fanges og dokumenteres, forteller Ytrebø.

Bakgrunnen for utlysningen er at støyforurensning er et økende problem, og behovet for fred og ro er større enn noen gang. Den nye reiselivstrenden "silent travel" har vokst frem som et svar på dette behovet, og fjorårets turistundersøkelse fra Innovasjon Norge viser at en av hovedgrunnene til at utenlandske turister besøker Norge, er nettopp stillhet og ro.

– Den naturlige stillheten som finnes langs norskekysten er unik, og den har en beroligende effekt som er ettertraktet i dag. Vi ønsker derfor å kartlegge stillheten i norsk natur og bruke lydene vi finner til å vise frem hva Norge har å by på sammenlignet med mer støyutsatte feriedestinasjoner, sier Ytrebø.

Forventer stor interesse

Søknadsfristen er 5. juli, og interessen har allerede vært stor. På bare et par dager har det kommet inn et betydelig antall søknader.

– Det er tydelig at mange ønsker seg en annerledes sommerjobb, og dette er en opplevelse som kombinerer ro og eventyr. Vi ser frem til å dele denne fantastiske reisen med de som blir valgt ut, sier Ytrebø.

For å søke på jobben må du være over 18 år, ha interesse for å lage innhold, og legge ved en kort videopresentasjon av deg selv. Det er også mulig å søke sammen med en venn. Sommerjobben lønnes etter avtale, og alle reiseutgifter dekkes.

Se stillingsutlysningen her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS