Fra nyoppussede Scandic Kokstad, tidligere Scandic Airport Hotel. (Foto: Scandic Hotels)

Fra Scandic Bergen Airport til Scandic Kokstad

Torsdag 3. mai endrer Scandic Bergen Airport navn til Scandic Kokstad. Navneendringen markerer også at hotellet har gjennomgått en omfattende oppussing til 31 millioner kroner.

Publisert
Ett av rommene som er ment for dem som skal bo på hotellet over tid. (Foto: Scandic Hotels)

Hotellet skal nå også være spesielt et tilpasset hotellprodukt for familier, idrettssegmentet og langtidsboende gjester, deriblant en egen etasje for dem som skal bo på hotellet over lengre tid.

199 rom

Kokstad, som ligger ca. 2,5 kilometer fra Bergen Lufthavn, er et næringslivsområde i utvikling med mange små og mellomstore bedrifter.

«Etter at Scandic Flesland Airport åpnet sist år, er ikke Scandic Kokstad lenger Scandic-kjedens nærmeste hotell til flyplassen. Det gjør at Scandic Kokstad nå henvender seg mot flere gjestegrupper enn hva man tradisjonelt forbinder med et flyplasshotell», heter det i en pressemelding.

Familierom på Scandic Kokstad. (Foto: Scandic Hotels)

Etter en omfattende oppussing som har pågått gjennom vinteren, tilbyr Scandic Kokstad 199 rom, hvorav 145 er nyoppusset i 2018. I tillegg er alle fellesarealer som lobby og restaurant og treningsrom pusset opp.

Pusset opp for 31 millioner kroner

Oppussing har kostet 31 millioner kroner.

– Jeg synes vi har fått veldig mye igjen for pengene, og Fleslands første flyplasshotell har aldri vært mer tidsriktig enn det er i dag, sier hotelldirektør Geir Anker Olsen.

«Nytt» hotell og navneskifte er ikke de eneste endringene på Scandic Kokstad.

Geir Anker Olsen har i en periode ledet både Scandic Kokstad og Scandic Bergen City, men nå er han i ferd med å sjekke ut av Scandic Kokstad for å ha fullt fokus på hotellet i Bergen sentrum.

Inn kommer Torgrim Viken som er hotellutdannet fra Ecole hôtelière de Lausanne i Sveits. Viken har erfaring fra Sjøforsvaret og flytter nå hjem til Norge etter en periode som Resident Manager i Thailand.

– Jeg ønsker Viken lykke til, og jeg kunne ikke ha vært mer fornøyd med i hvilken stand han nå overtar Scandic Kokstad, sier Anker Olsen.

Egen etasje tilpasset langtidsopphold

32 av de nye rommene befinner seg i en egen etasje spesielt tilpasset langtidsboende gjester og deres behov.

– Langtidsopphold er et nytt satsningsområde for oss og et segment som ikke har hatt et fullgodt tilbud i området.Derfor har vi viet en hel etasje for disse gjestene med eget fellesareal med muligheter for å vaske tøy, underholdning og mulighet for lage kaffe. Langtidsboende gjester tilbys også et garderobeskap der man kan legge igjen klær og eiendeler til neste besøk,sier Anker Olsen.

Fra restauranten på hotellet. (Foto: Scandic Hotels)

På rommene finnes fasiliteter gjester som bor over en lengre periode setter pris på som mini-kjøkken, ekstra gode senger, større tv og god skapplass. Tilbudet for langtidsboende gjester er som skreddersydd for blant annet bedrifter som har ansatte på prosjektarbeid.

Et helt nytt trimrom med tilhørende velværeavdeling er også bygd til glede for alle gjester.

– Treningsrommet vårt står ikke tilbake for et hvilket som helst treningsstudio, og vi tror gode treningsmuligheter er viktig for mange av våre gjester, men kanskje spesielt for de som bor på hotell i lengre perioder om gangen.

Ønsker alle velkommen

Familier og idrettslag som gjerne etterspør muligheter for flere senger på rommene er også blitt ivaretatt på Scandic Kokstad. 38 familierom er nå på plass, og her kan man bo inntil fire på rommene, hvor to av sengene er integrert i veggen og felles ned ved behov.

I nærområdet finnes både lekeland, trampolinepark og stor bowlinghall. Scandic Kokstad ønsker også å være et «lekent» hotell, og med nytt lekerom med blant annet klatrevegg og zip-line samt tilbud som shuffleboard, dart, biljard, fotballl- og hockeyspill finnes det muligheter for morsomme aktiviteter for små og store.

– Hva med shuffleboard med «greasy» fingermat og noe godt å drikke? spør hotelldirektøren.

Scandic er opptatt av god tilgjengelighet for alle gjester på sine hoteller, og på Scandic Kokstad har to nye tilgjengelighetsrom blitt bygget i første etasje.

– Her har vi seng som kan heves og senkes, og et stort baderom der man kan kjøre rullestol inn i dusjen om nødvendig. I tilknytning til rommene finnes det også et ledsagerrom.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS