logo_bocuse_dor
logo_bocuse_dor

Velkommen til Norge

Kan matopplevelser bli et nytt trekkplaster for turismen nå som Norge havner på det europeiske kokkekartet i sommer?

Publisert

Følg nyhetene fra Bocuse d'Or på horecanytt.no!

Norge vil for alvor bli satt på det europeiske kokkekartet i sommer.

Diskusjonen har gått hvorvidt Bocuse d’Or Europe i Stavanger i sommer vil ha noen vesentlig markedsføringseffekt for Norge, Rogaland og Stavanger ute i Europa.

Kanskje er ikke effekten så stor som arrangøren ønsker at den skal være, men det er liten tvil om at et slikt arrangement kan føre til at Norge for alvor også blir lagt merke til på det gastronomiske verdenskartet.

Kommer ikke hit for maten

For selv om Norge har vært en god medaljesanker i Bocuse d’Or helt siden Lars Erik Underthun vant sølvmedaljen i 1991, så er det nok ikke maten turistene reiser hit til Norge for.

Vi er nok mer kjent for andre opplevelser, og da helst naturopplevelser, ute i verden. Til sammenligning vil svært mange også tenke på gourmet og god mat når de reiser Frankrike.

For det landet har gjennom mange år vært gastronomiens høyborg. Selv om Norge er den nasjonen som har hevdet seg nest best i europeiske kokkekonkurranser de siste årene, så er det ikke maten våre utenlandsgjester tenker på når de besøker Norge.

Matjournalistene inntar kulturhovedstaden

Akkurat det kan kanskje få en annen tone etter mesterskapet i Stavanger i sommer. Vi har en gyllen mulighet når drøssevis av utenlandske matjournalister kommer til den europeiske kulturhovedstaden 2008.

For når det skrives om mat i mediene, så kaster leserne seg over det. Det er en grunn til at stort sett alle dagsaviser også har sin egen matspalte.

Det skulle ikke forundre meg om de utenlandske mediene skriver litt om og viser TV-bilder fra Norge, Rogaland og Stavanger også.

Aner meg at Prekestolen og Lysefjorden blir å finne i noen utenlandske medier i juli. Kanskje med en dekket tallerken ved stupet?

Mat kan bli trekkplaster

Kanskje kan matopplevelser og norsk mat bli et nytt og effektfullt trekkplaster for turistene verden over. Ikke bare fjord, fjell og vakker natur.

Vi vil dessverre i overskuelig fremtid slite med prisnivået i forhold til de fleste andre land vi konkurrerer om turistene med, men hvis norsk mat og norske restauranter får stor anerkjennelse også blant den brede hop, ikke bare kokker og gourmetkjennere, så kan kanskje de bidra til at Norge i enda større grad blir satt på verdenskartet?

Velkommen til Bocuse d’Or Europe!

"
Powered by Labrador CMS