Heidi Iren Hansen Refsnes hovmester sommelier1

Refsnes-sommelier vant Australia-tur

Det ble hovmesteren og restaurantsjefen på Refsnes Gods, Heidi Iren Hansen (23), som vant den populære vinturen til Australia. Hun var best av sju konkurrenter på en vinaudition i Oslo i dag. Det hele er satt i scene av Norsk Sommelier Utdannelse og Vinhuset Lindemanns.

Publisert

Heidi Iren Hansen. (Foto: Morten Holt)

Konkurransen fant sted i Treasury Wine Estate/Lindemans lokaler i Oslo.

Heidi Irene Hansen med premien etter at hun vant konkurransen. (Foto: Lindemanns)

- Det var utrolig morsomt å vinne og få denne muligheten til å reise til Australia med Lindemans. Jeg vet fra tidligere vinturer hvor mye du kan lære. Det er noe helt annet å komme til et sted og kjenne luktene enn å bare lese og smake, sier Heidi Iren Hansen.

- Selv om jeg er restaurantsjef, synes jeg det er gøy å være ute blant gjestene, anbefale vin og sette opp vinmenyer. Vår vinkjeller på Refsnes Gods er veldig klassisk i den forstand at den har veldig mange europeiske viner, nå får jeg innblikk i Lindemans og australsk vinproduksjon og kan ta inn mer vin fra den nye verden. Jeg merker blant våre gjester at det er veldig etterspurt, sier hun videre.

Blindsmaking

Under finalerunden i dag skulle de sju deltakerne gjennom: 1) Druetråkking: Deltagerne konkurrerte om å produsere mest mulig druejuice i løpet av et par minutters tråkking i en balje med druer, 2) Blindsmaking: Finalistene skulle skille ulike viner fra hverandre, 3) Quiz: Kunnskapstest om australsk vinproduksjon og vin generelt, og 4) Intervju: Alle fikk en sjanse til å fortelle hvorfor akkurat de fortjente å vinne.

Heidi Iren Hansen i vinkjelleren på Refsnes Gods. (Foto: Morten Holt)

Og den som overbeviste juryen var altså Refsnes Gods’ unge restaurantsjef og hovmester, Heidi Iren Hansen, som får 14 uforglemmelige dager i Australia denne vinteren.

Sju deltakere i finalerunden

De andre som konkurrerte om å vinne turen til Australia var Peter Sand Dørstad (21), Emil Hvattum Bjørnstad (22) år, Hanne Sandøy (35), Isabella Halvorsrød, Julie Kathrine Andresen (23) og Mai Linn Dale (24).

- Prøver igjen neste år

Fra blindsmakingen. (Foto: Lindemanns)

– Det var kjempegøy å være med og få møte mange andre mennesker som er interesserte i vin. Druetråkking og blindsmaking var morsomt, og quizen var lagt opp til å avdekke om vi virkelig kunne noe om vin. Men vinneren hadde et brennende engasjement og høye ambisjoner innen restaurant, så jeg hadde vel ikke den beste begrunnelsen denne gang, sier en av de andre deltakerne, Hanne-Stine Sandøy, som lover å komme igjen.

– Jeg skal melde meg på igjen neste år, legger hun til.

Et godt intervju

– Vi hadde sju veldig gode kandidater og juryen fikk derfor en vanskelig jobb. Men Heidi Iren gjorde et godt intervju der hun fortalte om sin motivasjon for å vinne, hun har klare planer for hvordan hun skal bruke kunnskapen hun får hos Lindemans i Australia videre i karrieren, og hun har gode kunnskaper både om vin og mat, sier Thomas Nalum fra Lindemans, som var én av de fire jurymedlemmene.

I tillegg til Lindemanns jurymedlemmer var Ken Engebretsen, leder for Norsk Sommelier Utdannelse, med i juryen.

Vil du ha gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS