Cuban Barrel Proof miljø nett

Unik rom lansert i Norge

Et fjerde medlem i Havana Club-familien er lansert i Norge. Det nye produktet heter Havana Club Cuban Barrel Proof, en unikt og innovativ rom i super premium kategorien.

Publisert

Det er den talentfulle Maestro Ronero (Master Blender) Don José Navarro som står bak Havana Club Cuban Barrel Proof, en unik lagret rom som tappes rett fra fat til flaske.

I sterk vekst

Mørk rom er i sterk vekst verden over og for øyeblikket finnes det ingen rom i Norge som produsert på denne måten.

Cuban Barrel Proof er tilgjengelig for barer og restauranter, og var å finne i Vinmonopolets bestillingsutvalg fra 6. september.

Unge eikefat

Hva er unikt med Cuban Barrel Proof?

Som alle andre rom Havana Club produserer er lagringen meget viktig for Cuban Barrel Proof. Don José Navarro utvelger og blander omhyggelig ut den fineste lagrede rom som danner grunnlaget for Cuban Barrel Proof.

Den siste delen av lagringen foregår i spesielt utvalgte unge eikefat for å opprettholde den gode eikearomaen. Helt til slutt åpnes de utvalgte fatene og rommen tappes rett fra fat til flaske.

Denne prosessen fører til en høyere alkoholstyrke (45 prosent) enn hos vanlig rom som justeres med vann ned til omkring 40 prosent.

Denne spesielle prosessen gir en spesielt "smooth", robust og kompleks rom. Cuban Barrel Proof har en gjennomsnittsalder på 10 år.

Et gyllent år

Ikke bare kan man si at Cuban Barrel Proof har en gyllen og fin farge, den har også vunnet gull i San Francisco Worlds Spirits Awards dette året.

Denne siste gullmedaljen sørget for et hat trick av gullmedaljer i verdens mest respekterte brennevinskonkurranser, inkludert Review of Spirits hos Chicago Beverage Testing Institute og International Wine and Spirit Competition in London.

Smaksnotater

Havana Club Cuban Barrel Proof har en varm og gyllen farge og en krydret aroma med duft av karamell, hint av tobakk og eik.

En rund og tørr smak som leder til en kompleks og smaksfull karakter av mørk karamell, kakao, kaffe, søt tobakk og brunt krydder.

En behagelig eike- og krydderavslutning blandet med karamellisert frukt gir god balanse. Havana Club Cuban Barrel Proof er en rom for "connaisseurs" og bør nytes i ro og fred enten bar eller med en isbit.

Maestro Ronero

Cuba har vært i hjertet av romproduksjonens historie takket være en kombinasjon av sine verdenskjente sukkerrør, dets fordelaktige klima og fruktbare jordsmonn og den unike kunnskapen som cubanske Maestro Roneros innehar.

En cubansk Maestro Ronero jobber som lærling i minst 15 år inntil han anses som kvalifisert for tittelen Maestro Ronero. Siden 1971 har samtlige Maestro Roneros blitt ledet av en og samme person, nemlig Don José Navarro.

Takket være den unike kunnskapen til Maestro Roneros, har Havana Club ført videre kunsten å destillere, blende og lagre premium rom.

Pris: 700 kroner (Vinmonopolet).

Pressemelding

Powered by Labrador CMS