Campo Viejo illustrasjon

50 år med Campo Viejo

I år er det 50 år siden vinhuset Campo Viejo ble grunnlagt. Den folkekjære spanske favoritten har funnet veien til nordmenns bord siden begynnelsen av 80-tallet, og den øker stadig i popularitet. I Spania er Campo Viejo så kjent at du kan bestille un campito i enhver bar, og du vil få servert et glass Campo Viejo.

Publisert

Navnet Campo Viejo har røtter tilbake til romertiden, da hæren slo seg ned i La Rioja. Etter flere år med harde kamper ble veteranene i den romerske legionen belønnet med tomter i et landområde like øst for byen Villar de Arnedo.

Campo Viejo feirer 50-årsjubileum i år. (Illustrasjonsfoto)

Siden den gang er området kjent som Campus Veteranus og det er dette som har gitt opprinnelsen til navnet Campo Viejo, som betyr gammel grunn.

Selv i dag bruker byens innbyggere navnet campoviejeros på etterkommere av familiene som levde i dette området.

De første årene

Vinhuset Campo Viejo ble grunnlagt i 1959 av Beristain og Ortigüela, to erfarne vinmakere fra Rioja. Vinhuset ble oppkalt etter området kjent som Campo Viejo, hvor Ortigüela hadde tilbrakt lykkelige dager i barndommen og senere arbeidet på familiens vinmarker.

Den første vinen fra Campo Viejo ble produsert i Aldanueva de Ebro, i hjertet av Rioja. Den kom på markedet i 1961, og var den første kvalitetsvin merket med Denomination of Origin Rioja som ble tilgjengelig for et bredere publikum. Takket være vinens kvalitet og tilgjengelighet begynte etterspørselen å stige, og Campo Viejo ble raskt et førstevalg for minneverdige anledninger.

Den umiskjennelige flasken ble kjent som Rioja-flasken. I løpet av få år ble denne flasken et ikon og representerte Rioja som varemerke.

Innovativ pioneer

I 1969 startet man arbeidet med å bygge en ny vingård med et moderne laboratorium like i utkanten av Logroño, hovedstaden i Rioja. På den tiden ble Campo Viejo drevet av Pedro Ortega, som var kjent for sin inngående kunnskap om datidens nyeste og mest moderne teknikker innen vinproduksjon.

Campo Viejo var blant annet de første til å oppbevare flaskene liggende i kasser, et system som innebærer at vinen alltid er i kontakt med korken, noe som hindrer eventuell oksidasjon.

Campo Viejo var pionerer innen vineksport, og i 1975 gikk startskuddet for Campo Viejos internasjonale eventyr. Den første kartongen ble eksportert til Cuba og mottatt av selveste Fidel Castro. Ved utgangen av 1975 sto Campo Viejo for 54 % av den totale eksport fra Rioja.

Betydningsfull endring

I 1976 gjorde Campo Viejo en liten, men betydningsfull endring på sine etiketter. Betegnelsen 4 años garanterte at vinen hadde vært lagret minst 4 år i vinkjelleren. Denne garantien var en forløper til at Reguleringsrådet fire år senere vedtok å definere de ulike kvalitetene som Crianza, Reserva og Gran Reserva.

Gjennom 80-årene fortsatte Campo Viejo sin internasjonale ekspansjon og begynte å få god anerkjennelse under de viktigste vinmessene i verden: Vinexpo i Bordeaux, Alimentaria i Barcelona, Sial i Paris, Trade Fair i London, Anuga i Köln og Foodex i Tokyo.

I 1996 ble Campo Viejo ISO 9000 sertifisert, som en av de første vingårdene i Spania.

En ny æra

Ved inngangen av det nye århundret begynte en ny æra for Campo Viejo. Da startet byggingen av det topp moderne Juan Alcorta-anlegget, flott integrert i landskapet med imponerende arkitektur og det aller nyeste innen teknologi.

Den synlige delen av bygningen avslører på ingen måte omfanget av bodegaen, som har gått tilbake til den gamle tradisjonen med å bruke underjordiske vinkjellere.

Den enorme kjelleren har lagringskapasitet til hele 70.000 eikefat og seks millioner vinflasker. Mye av produksjonsprosessen foregår ved hjelp av tyngdekraft og naturlige metoder. Slik har Campo Viejo skapt ideelle forhold for produksjon og lagring av sine viner.

I dag ...

50 år etter at Campo Viejo ble grunnlagt er vinene deres fortsatt publikumsfavoritter verden over. Nøkkelen til denne suksessen ligger i at de i alle år har vært lojale mot sine kvalitetsprinsipper, samtidig som de har vært innovative og har klart å tilpasse seg vår moderne tid uten å glemme sine røtter i La Rioja.

I Norge er Campo Viejo representert med syv viner: Campo Viejo Cava Brut Reserva, Campo Viejo Cava Rosé, Campo Viejo Tempranillo Rosé, Campo Viejo Crianza, Campo Viejo Reserva, Campo Viejo Gran Reserva, samt nyheten Dominio de Campo Viejo Reserva.

Pressemelding

Hold deg oppdatert mned vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken

"
Powered by Labrador CMS