Casillero del Diablo flaskebilde Concha y Toro

Casillero del Diablo 2008

Concha y Toro Norway AS lanserer en ny variant av Casillero del Diablo-serien på Vinmonopolet fra januar 2010. Vinen er produsert utelukkende på Merlot-druer i Rapel Valley i Chile, og har dyp rød farge med innslag av lilla.

Publisert

Casillero del Diablo 2008 - i salg i Norge i januar 2008.

Casillero del Diablo er Chiles mest eksporterte vin, og er tilgjengelig i mer enn 120 land.

I januar 2010 blir Casillero del Diablo Merlot 2008 lansert i Norge, og det blir dermed sju varianter av den kjente merkevaren tilgjengelig i Norge.

Vinen har duft av bjørnebær og plommer med hint av vanilje og eik, og har lang ettersmak av mørke bær. Den er egnet til pastaretter, svinekjøtt, risotto og milde oster.

Concha y Toro

I 1891 begynte Don Melchor de Concha y Toro, grunnleggeren av vinprodusenten Concha y Toro, å reservere en eksklusiv del av de beste vinene til seg selv. For å holde fremmede unna sin private vinkjeller spredte han ryktet om at djevelen bodde i kjelleren hans. Derav navnet: Casillero del Diablo; djevelens kjeller.

Merlot

* Merlot er Chiles nest viktigste drue for røde endrueviner, og kom fra Bordeaux til Chile på midten av 1800 tallet.

* Carmenere og Merlot ble lenge oppfattet som samme drue, men på 1990-tallet startet produksjonen av rene merlot viner med den kvaliteten vi kjenner i dag.

* I 2009 ble det plantet over 13 000 hektar med Merlot i Chile.

Concha y Toro Norway

* Concha y Toro Norway AS importerer og markedsfører viner fra Chile og Argentina til det norske markedet gjennom restauranter og Vinmonopolet.

* Produsentene i Chile er Viña Concha y Toro og Viña Maipo, og i Argentina er produsenten Trivento.

Casillero del Diablo 2008

Land/distrikt: Chile/Rapel Valley

Druer: Merlot (100 %)

Produksjonsmetode: 70 % er lagret i åtte måneder på små amerikanske eikefat.

Alkohol: 13,5 %

Pris: 100 kroner (Vinmonopolet)

Webside: www.conchaytoro.eu

"
Powered by Labrador CMS