HellstrømBonVinRouge2

Eyvind Hellstrøm - omgitt av kvalitet

Norges kokkegud Eyvind Hellstrøm har i tett samarbeid med vinimportør og tidligere kollega på Bagatelle, Christopher Moestue, lansert sin egen vin, Hellstrøm Bon Vin Rouge 2010. Ikke et øyeblikk for tidlig, mener mange. Når det er sagt virker ideen mer skapt av felles vinlidenskap enn ønske om profitt.

Publisert

Christoper Mostue, Eyvind Hellstrøm og François Perrin står bak nylanseringen.

Samarbeidet mellom Eyvind Hellstrøm og Christopher Moestue strekker seg langt tilbake, så langt tilbake at Vinmonopolet fortsatt var en bastion av et monopol og prisbelønte Bagatelle hadde det største utvalget av kvalitetsvin i Norge.

Siden den gang har mye skjedd, men kortversjonen er at Eyvind Hellstrøm har blir rikskjendis som matguru gjennom utallige kokebøker og programlederroller, mens Christopher Moestue har bygget seg opp til å bli en ledende kvalitesvinimportør i Skandinavia gjennom sine ulike vinimportfirma.

Solid radarpar

Bakhistorien til dette radarparet er like bunnsolid som Norges grunnfjell og oljefond. At ikke dette har skjedd før, finnes det sikkert en fornuftig forklaring på, men poenget er at vinen er kommet og vinprodusenten er en gammel kjenning som var listeført på Bagatelle i årevis.

François Perrin, femte generasjon vinmaker og eier av berømte Château de Beaucastel. Château de Beaucastel regnes som et av Châteauneuf-du-Papes mest klassiske og kvalitetsbevisste vinhus.

Allerede i 1964 begynte François Perrin far, Jacques Perrin, med biodynamisk dyrking av druene til Château de Beaucastel for å gjenskape og vedlikeholde balansen i jordsmonnet og etter hvert i druenes egenkarakter. François Perrin har tatt tankegangen fra sin far med seg videre. Familien legger like mye ressurser ned i sine andre eiendommer og viner som de gjør ved Château de Beaucastel.

Tro mot klassiske druesorter

Château de Beaucastel er kjent for å alltid være tro mot de 13 klassiske druesortene som brukes i Châteauneuf-du-Pape og utstrakt bruk av eggehvite for å klare vinen før tapping.

Drueblandingen består av 80% Grenache, 15% Syrah og 5% Mourvedre og kommer fra de nordligere delene av Sør-Rhone, mesteparten fra Saint Gervais i departementet Gard. Vinen blir lansert 1. September og vil etter all sannsynlighet bli revet bort fra hyllene på Vinmonopolet.

Hellstrøm Bon Vin Rouge 2010

Smaksnotat: Dyp rød farge med blålilla kant. Aroma av skogsbær, sorte bær, anis og krydder. Konsentrert fruktighet underbygger en flott syrlighet hvor avslutningen preges av rød frukt, mineralsk toner og behagelige tanniner. Først og fremst er dette en god matvin og vil finne sitt publikum fort. Kvalitet er enkelt å selge! (Svein Lindin, Vinofil.no)

Terningkast 6 – 87 poeng

Land/distrikt: Frankrike/Sør-Rhone

Produsent: Château de Beaucastel

Druer: 80% Grenache, 15% Syrah og 5% Mourvedre

Alkohol: 13,5 %

Varenr: 9377001

Pris: 150 kroner (Vinmonopolet)

Importør:Moestue Grape Selections

Les omtalen på Vinofil.no

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS