TrimbachLindin

F.E Trimbach kvalitet til fingerspissene!

Familien Trimbach startet å produsere vin i Alsace etter at Jean Trimbach hadde blitt innskrevet som innbygger av Ribeauvillé i 1626. Siden den gang har firmaets renommé blitt foredlet fra far til sønn, takket være et utmerket vindistrikt og viner med strålende kvalitet.

Publisert

Flasketypen ” Flute of Alsace” finner man hos alle produsenter i Alsace og kjennetegnes med sin lange smale form og grønne glassflaske. (Foto: Svein Lindin)

I de kommende generasjoner ble erfaring og kunnskap overført frem til Frédéric Emile ble født 20 desember 1839.

Han tråkket sine barnesko i Hunawihr og etter hvert overtok han bedriften fra sin far Jean-Louis. Hans visjonære og iherdige innsats danner basis hva Trimbach er i dag, noe som familien hedrer ved å la intinalene F. E prege flaskene.

13 generasjoner

Vendepunktet for Frédéric Emile kom i 1898 da man fikk presentert sine viner på den internasjonale vinmessen i Brussel . Der vant han konkurransen og fikk anerkjennelse som beste vinprodusent. Siden den gang har vinprodusenten F.E. Trimbach vært kjent som en av de store blant kvalitetsprodusentene i Alsace.

Vinhuset F.E. Trimbach har utviklet seg etter den samme tradisjon gjennom 13 generasjoner, og drives nå av brødrene Hubert og Bernard Trimbach samt Bernards sønner Pierre og Jean i tillegg til yngste tilvekst på familietreet Anne Heydt- Trimbach. I ly av Vosgesfjellene ligger Trimbachs vinmarker Ribeauvillé, Hunawihr, Bergheim, Rorschwihr, Riquewihr and Mittelwih. Alle i nærheten av den sjarmerende lille byen Ribeauvillé hvor hovedsetet til denne familiebedriften har holdt til etter første verdenskrig.

Signaturvinen

Deres toppvin Riesling "Cuvée Frédéric Emile" er signaturvinen til familien. Den er en tørr og mineralsk riesling fra grands cru vinmarkene Geisberg and Osterberg.

De fleste to og tre stjerners restauranter i Michelin-guiden har viner fra Trimbach på listen og spesielt er "Cuvée Frédéric Emile" en gjenganger. Frédéric Emile er alltid en god lagringskandidat og smaker utmerket til gåselever!

Porteføljen

Familebedriften F.E. Trimbach leverer alltid fruktige tørre hvitviner, noe ulik den historiske arven Alsace har som leverandør av halvtørre viner. Unntaket er deres søte dessertviner med benevnelsene Sélection de Grains Nobles og Vendage Tardive som lages i utvalgte årganger.

I deres klassiske portefølje finner man druenavnene Gewurztraminer , Riesling , Pinot Blanc og Sylvaner på flasken, alle med hver sin stil og aroma hvor Gewurztraminer er den mest aromatiske og Riesling har mest rene og elegante aromaer.

Les hele saken og omtale av vinene på Vinofil.no

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS