Aqua Seal Casco nett
Aqua Seal Casco nett

Fugemasse uten silikon hindrer mugg

Fugemasser som har vært basert på silikon har gitt grobunn for mugg i fuger mellom fliser.  Nå lanseres en ny type fugemasse som ikke er silikonbasert. AquaSeal fra Casco har ifølge importøren Akzo Nobel Coatings AS, med base på Kolbotn, et eget antimuggsystem som gjør at muggen unngås.

Publisert

Nå er det slutt på uestetiske og uhygieniske svarte prikker på myke fuger i dusj og våtrom. AquaSeal fra Casco hindrer muggdannelse og holder fugene pene.

”Våtrom må tettes med fugemasse mellom fliser, og mellom gulv og vegg. Spesielt i dusjnisjen, eller kabinettet, hvor det er jevnt tilsig av fuktighet store deler av døgnet, er svarte prikker eller soppdannelse et problem. Blanding av såperester og fukt i fugene gir en kjemisk reaksjon med silikonet i fugemassen, og skaper grobunn for disse prikkene. De er verken pene eller hygieniske og har til nå vært til dels vanskelige å fjerne gjennom renhold”, heter det i en pressemelding.

Både nye og gamle

Produktet kan brukes på nye fuger, men kan også erstatte gamle fuger gjennom at massen fjernes mekanisk med en tapetkniv eller lignende.

Deretter renses fugen med en egen

rensevæske, Seal Remover, slik at alle silikonrester fjernes og ny fuge kan legges.

Flere fargemuligheter

"Massen fås i de mest vanlige flis/fugefarger og kan om ønskelig males over.

Den gulner ikke og massens farge smitter ikke over på for eksempel marmor eller teglstein", heter det i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS