Aass Bryggeri Glass Pale nett

Håndblåste ølglass fra Aass Bryggeri og Kari Ulleberg

Aass Bryggeri lanserer fire ølglass spesialtilpasset ulike ølsorter. Ølglassene er designet av Kari Ulleberg i samarbeid med Aass Bryggeri og håndlaget av dyktige glasshåndverkere. Glassene har derfor små, fine variasjoner i tykkelse, høyde og bredde. De fire typene er Glass for Hveteøl,Glass for Pilsner-typer, Glass for Pale Ale og Bockøl og Glass for Stout.

Publisert

- Øldrikking handler om langt mer enn å drikke seg utørst. Ulike dufter og smaker fremheves og forsterkes av formen på glassene. Både øl og glass

Terje Aass i Aass Bryggeri. (Foto: Aass Bryggeri)

er en vesentlig del av opplevelsene knyttet til mat og matkultur. Vi er stolte av å kunne presentere disse glassene, sier Terje Aass.

Design

Glassene er designet av Kari Ulleberg i samarbeid med bryggeriet

- Det har vært viktig å få kunnskap hos og samarbeid med dem som kan lage godt øl. Terje Aass har vært en uvurderlig hjelp for å finne god form til godt øl. Resultatet er disse fire glassene til lyse og mørke ølsorter, forklarer Ulleberg.

Dette er glassene:

Glass for Hveteøl

Glass for hveteøl. (Foto: Aass Bryggeri)

Glasset er åpent, og ser stramt og elegant ut på et dekket bord. Den smale formen gir mer skum og den åpne toppen slipper ut mer aroma. Glasset passer veldig godt for Aass hveteøl - et overgjæret øl med karakteristisk duft av hvetemalt, koriander og sitrus. Ølet har fin sødme og balansert syrlighet.

Glass for Pilsner-typer

Glasset har en form som mange vil gjenkjenne.

Glass for Pilsner. (Foto: Aass Bryggeri)

Glassets smale form gir mer skum og fremhever bittersmaken i ølet. Passer veldig godt til Aass Pilsner som er et lyst, gyllent og undergjæret øl med ren og balansert duft av malt og med en distinkt bitterhet.

Glass for Pale Ale og Bockøl

Glassets innsnevrede topp fremhever aromaene,

Glass for Pale og Bockøl. (Foto: Aass Bryggeri)

holder på skummet, og sentrerer smakene på tungen. Den runde formen på glasset lar deg varme ølet med hånden. Bockølets smaker kommer best frem når det ikke er helt kaldt. Aass Bockøl passer utmerket da det er et mørkt og kraftig undergjæret øl med flott sødme og middels bitterhet. Glasset passer også utmerket til Aass Pale Ale som er et kobberfarget overgjæret øl med fint krydret fruktighet.

Glass for Stout

Glass for stout. (Foto: Aass Bryggeri)

Et romslig og sjenerøst glass med en rund form som lar deg varme ølet med hånden til rett temperatur. Den åpne toppen slipper ut mer aroma. Glasset passer i utmerket følge til Aass Stout som er et mørkt overgjæret øl med aroma av karamell, lakris og sjokolade. Fin sødme og smak.

Historie

For 10 000 år siden brygget menneskene det første ølet og 6000 år senere kunne de lage glass. Det var ikke ølglass med en gang, men små vakre beholdere til fine salver og velduftende oljer.

Glass var kostbarheter forbeholdt konger og faraoer. Først i siste halvdel av 1700- tallet ble glass til daglig bruk vanlig i vår del av verden. På den andre siden har ølet alltid vært en folkelig drikk, og ble drukket fra boller og kar laget av stein, leire, metall og tre. Ølbryggeren og glassblåseren måtte jo selvfølgelig møtes et sted på denne veien og siden har de vært nære følgesvenner.

Glass og øl har mye til felles; utgangspunktet er jord, ild, luft og vann og en lang historie. Kunnskap og erfaring, godt håndverk og kjærlighet til fagene har gjennom årtusener gitt kulturelle og kunstneriske smaks- og sanseopplevelser Har du lyst til å kjøpe ett eller flere av disse flotte glassene, kan du henvende deg til Glasshytta, Kari Ullebergs verksted på Union Brygge i Drammen, hentelageret Aass Bryggeri (åpent torsdager) eller Gildehallen Ølsenter på Aass Bryggeri

På plass på Oslo øl- og matfestival

Aass Bryggeri kommer også til å være på stede på Oslo øl- og matfestival i Sofienbergparken neste uke (17. til 21. juni) for å vise frem glassene og ta imot bestillinger.

Aass Bryggeri

* Aass Bryggeri har røtter tilbake til 1834, og er fortsatt en 100 prosent familieeiet bedrift som ledes av fjerde generasjon Aass. Bryggeriet er Norges eldste og ligger fortsatt på samme sted som da det ble grunnlagt, ved elvebredden sentralt i Drammen sentrum.

* Aass Bryggeri produserer primært øl og har om lag 30 ulike varianter i sin portefølje. I tillegg produseres egenutviklet mineralvann samt Solo som eies sammen med flere produsenter.

* Aass Bryggeri er kjent for sitt gode øl og velges av stadig flere utenfor Drammen. I tillegg til et dypt engasjement for å lage det beste ølet, er Aass Bryggeri også engasjert i en rekke aktiviteter i Drammen og støtter over 70 lag og foreninger i alle størrelser og omfang. www.aass.no

Kari Ulleberg Glass /Glasshytta

" * Kari Ulleberg har blåst glass siden 1982 og har verksted og butikk på Union Brygge i Drammen, en liten og levende virksomhet. På verkstedet lages bruksrettet kunsthåndverk og kunstglass. Noen vil kanskje kalle glassene mine litt "stille", ikke så mye farge - behersket i form. Slik liker jeg det. Det skal fungere i hverdagen... www.kariulleberg.no

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS