Martini Glass St Patricks.jpg

Irsk festdag i dag

St. Patrick`s Day markeres den 17. mars hvert år. St. Patrick er Irlands skytshelgen, og naturlig nok er dette også Irlands nasjonaldag. På St. Patrick`s Day kan alle være irsk for én dag. Her er et par brune oppskrifter som kan brukes på den grønne dagen.

Publisert

Etter hvert som festdagen har fått fotfeste i hele verden, har blant annet en kopp irsk kaffe blitt en naturlig del av denne feiringen.

Ingen irsk kaffe uten irsk whiskey - som skrives med en ekstra "e" i Irland. Den er god i kaffe, men kan også drikkes bar, on the rocks, eller som ingrediens i en drink.

Da gjenstår det bare å si en ting: Sláinte Mhaith! Det er irsk for skål!

Varmt:

Irish Coffee* 1 kopp sterk, svart kaffe* Kilbeggan Whiskey * 3 sukkerbiter

* Varm opp glasset så innholdet holder seg varmt.* Hell i 2 eller 4 cl. Kilbeggan* Tilsett tre sukkerbiter* Fyll på med svart kaffe, til ca. to-tre centimeter fra randen. Rør forsiktig Avslutt med tykk krem på toppen.

St. Patrick`s Day markeres den 17. mars hvert år. St. Patrick er Irlands skytshelgen, og naturlig nok er dette også Irlands nasjonaldag.

Kaldt:

Smoky Martini* 4 cl Stolichnaya vodka

* 1 cl Connemara Irish whiskey

* Hell whiskyen i et avkjølt cocktailglass.* Snurr på glasset slik at whiskeyen kommer i kontakt med hele innsiden av glasset.* Hell ut whiskeyen.* Fyll et vanlig glass med is og 4 cl vodka.* Rør, og sil vodkaen over i cocktailglasset.* Årsaken til at nettopp Connemara brukes, er at den er en av få irske whiskeyer med røykprek.

Powered by Labrador CMS