Jogolino yoghurt

Jogolino - yoghurt helt uten sukker

I september lanserer Nestlé Jogolino, en yoghurt som ikke er tilsatt sukker. Jogolino inneholder frukt og yoghurt og er i tillegg rik på kalsium, noe som er ekstra viktig for små barn med et voksende skjelett. Produktet er enkelt å ta med seg da det ikke trenger å oppbevares kjølig og dermed er klar til å spises med en gang.

Publisert

Jogolino yoghurt - uten sukker. (Foto: Nestle)

Studier som Nestlé Nutrition har gjennomført viser at stadig flere barn spiser yoghurt utviklet for eldre barn allerede fra 10 måneders alderen. Dette gjør at de får i seg mer sukker enn hva de trenger. Så mye som en tredjedel av alle barn i alderen åtte til 11 måneder spiser yoghurt tilpasset voksne eller eldre barn minst en gang i uken.

Enkelt måltid

- Norske barnefamilier elsker yoghurt. Det er enkelt, smaker godt og er dessuten raskt å tilberede når barnet er sulten. Problemet er at en stor del av den yoghurt som små barn får i seg ikke er tilpasset barns næringsbehov. Vi har derfor utviklet et produkt som kan gi barn det de vil ha samtidig som det er tilpasset deres behov, sier Peter Nilson, Nordisk produktsjef, Nestlé Barnemat.

Jogolino inneholder yoghurt og frukt, etter Mattilsynets regler og er varmebehandlet for å holde seg lenger. Det at Jogolino ikke er tilsatt sukker er ikke uvanlig for Nestlé Barnemat, som kontinuerlig arbeider for å forbedre næringssammensetningen i sine produkter.

Banan og jordbær

- For å unngå at barn vender seg til altfor søte smaker i tidlig alder tilsetter vi ikke sukker i våre produkter. Våre drikker inneholder heller ikke konserveringsmidler eller fargestoffer, sier Med. dr. Anette Järvi nutritionell rådgiver i Nestlé.

Jogolino er i salg fra uke 36 i variantene Banan og Jordbær Banan.

Pris: 30 kroner.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS