Laroche Syrah de la Chevaliere 2007 nett

Laroche Syrah 2008

2008-årgangen i Languedoc var usedvanlig god. Det var perfekte værforhold i den siste delen av vekstsesongen, og dette ga optimal modning av druene. Denne sommeren lanseres Laroche Syrah 2008.

Publisert

August var kjøligere sammenliknet med tidligere årganger hvilket bidro med å bevare primære aromaer, friskhet, fruktintensitet, samt presisjon i aromabildet. Innhøstingen fant sted i midten av september, heter det i en melding fra den norske importøren Vinordia.

Laroche Syrah de la Chevaliere.

Regionen

Det berømte vinhuset Laroche lager ikke bare Chablis i verdensklasse. I 1995 kjøpte Laroche

eiendommen Mas la Chevalière i Béziers hvor det også lages elegante og fruktige viner.

Languedoc er den eldste vitikulturelle regionen i Frankrike, og regionen har et imponerende mangfold av jordsmonn og druetyper.

Bortimot alt er mulig for dem som er villige til å anstrenge seg ekstra. Laroche har etablert seg i de beste områdene og produserer viner herfra som til fulle viser områdets potensial.

Smaksnotater

Vinen lages uten bruk av eik. Vinen gjæres i ståltank og ligger seks måneder i tank før modning. Lett filtrering for å bevare aromaene.

Vinen har dyp rød farge. Aromabildet preges av rips, kirsebær og moreller i tillegg til kryddertoner. På smak er vinen saftig, fruktintens og har en lang, frisk ettersmak.

En allround- vin både til sommerens grillede retter og til høstens mer smaksfulle retter av vilt og lam. Litt avkjølt er den også velegnet uten følge av mat.

Laroche Syrah 2008

Land/Distrikt: Frankrike/Languedoc

Produsent: Laroche / Mas La Chevalière

Voluminnhold: 75 cl

Alkohol: 12,5 %

Druetype: 100 % Syrah

Pris: 100 kroner (Vinmonopolet)

Powered by Labrador CMS