Lipton Yellow Label Tea

Lipton lanserer sertifisert te

Nå kan norske forbrukere for første gang kjøpe Lipton Yellow Label te som er sertifisert av Rainforest Alliance. Gjennom sitt langsiktige engasjement for bærekraftig utvikling er Lipton helt i i front innen tebransjen. Innen 2015 skal alle Liptons teposer stamme fra sertifiserte kilder.

Publisert

- Samarbeidet med Rainforest Alliance er et langsiktig engasjement. Vi ser på samarbeidet som et middel til å realisere vår langsiktige visjon om velstand og en bærekraftig framtid for tedyrkere, arbeidere og lokalsamfunn, sier Gudrun Breistøl, hos Unilever Norge.

Alle Lipton Yellow Label-teposer som selges i Europa, skal innen 2010 komme fra sertifiserte plantasjer, og innen 2015 skal alle Liptons teposer som selges i hele verden, stamme fra sertifiserte kilder.

20 års erfaring

Rainforest Alliance er en uavhengig, internasjonal miljøorganisasjon med 20 års erfaring i å utvikle og fremme standarder for bærekraftig landbruk, skogbruk og turisme. For å bli sertifisert av Rainforest Alliance må en teplantasje oppfylle omfattende krav innen miljø, etikk og økonomi. Plantasjene må også vise en kontinuerlig positiv utvikling for å beholde sertifiseringen, og det gjennomføres årlige revisjoner for å sikre en slik framgang.

Omfattende velferdstilbud til tedyrkerne

På Liptons egen plantasje i Kericho i det vestlige Kenya, Lipton Tea Gardens, gir selskapet de ansatte og deres familier gratis bolig, barnehage og grunnskoletilbud.

De ansatte nyter også godt av velferdstiltak som ren vanntilførsel, helsesentre og sykehus. Det er innført strenge retningslinjer for blant annet skadedyrbekjempelse, treplanting og bruk av fornybare energikilder for å sikre en bærekraftig og langsiktig drift av plantasjen. Lipton har dyrket te på plantasjen i Kericho siden 1924, og er en av landets største og eldste arbeidsgivere med over 18 000 ansatte.

Evaluering

Etter sertifiseringen av Kericho-plantasjen i juni 2007 har Rainforest Alliance også startet evaluering av tusenvis av uavhengige, mindre plantasjer som Lipton kjøper te fra i Kenya, India og Indonesia.

Hvis du vil lese mer om samarbeidet mellom Lipton og Rainforest Alliance, gå til www.liptonforthefuture.com eller www.rainforest-alliance.org.

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS