Stein Rømmerud nett

Nordmenn drikker mest Coca-Cola Zero

Coca-Cola Zero har vært en ubetinget suksess etter at den ble lansert i Norge i oktober 2006. Ingen i verden drikker mer Zero enn nordmenn. I fjor drakk vi mer enn 40 millioner liter av den sukkerfrie drikken.  - Zero nærmer seg en tredjedel av det totale salget av Coca-Cola i Norge, sier kommunikasjonsdirektør Stein Rømmerud i Coca-Cola Drikker.

Publisert

Stein Rømmerud i Coca-Cola Drikker. (Foto: Coca-Cola)

- Coca-Cola Zero har på rekordkort tid vokst seg dobbelt så stor som Coca-Cola Light i Norge, og nærmer seg en tredjedel av det totale volumet til Coca-Cola i Norge. Internasjonalt hever Coca-Cola øyenbrynene når de ser hvor populær Coca-Cola Zero er i nettopp Norge, sier kommunikasjonsdirektør Stein Rømmerud i Coca-Cola Drikker.

24,7 prosent vekst fra 2007 til 2008

Coca-Cola Drikker har satset tungt på sukkerfrie produkter, men den overveldende responsen vekker likevel oppmerksomhet internasjonalt.

I fjor drakk gjennomsnittsnordmannen 8,95 liter Coca-Cola Zero, noe som tilsvarer en vekst på hele 24,7 prosent fra året før.

Kampanje mot menn

Rømmerud tror hemmeligheten ligger i Coca-Cola sin sterke satsing på sukkerfrie produkter med god smak- og at reklamekampanjene har slått spesielt godt an blant unge menn i alderen 18-30 år.

- Kampanjene til Coca-Cola zero har humor, fart og spenning og spiller på temaer rundt det vi kaller Oh-shit moments. I den siste reklamefilmen følger vi en ung mann etter første natt med ny dame når faren til erobringen banker på døra om morgenen. Kanskje norske gutter kjenner seg spesielt godt igjen i disse situasjonene? sier business manager Trude Alnæs i Coca-Cola Norge.

Sukkerfritt stopper tørsten

Coca-Cola zero ble lansert i oktober 2006.

Sukkerfrie drikkealternativer utgjør 80 prosent av Coca-Cola Drikker sine nylanseringer i Norge, og sukkerfritt og vann nærmer seg nå halvparten av det totale salgsvolumet til Coca-Cola Drikker i Norge.

Coca Cola Zero på verdensbasis

10 på Topp Coca-Cola zero

Land Liter per person 2008
Norge8,95
Danmark7,92
Luxembourg7,43
Australia7,08
Sveits6,32
New Zealand5,89
Belgia4,76
Malta4,25
Spania3,90
Chile3,67
Powered by Labrador CMS