Ars Vitis Hvitvin foto Anette Thorendahl

Norsk kunstner dekorerer vinflaske

De fem norske kunstnerne Gerd Schultz, Elisabeth Omholt, Sidsel Wam Nilssen, Bjørn Imislund og Karin Keane kjemper om å få pryde Ars Vitis nummer 17, Norges mestselgende hvitvin og en av Rieslings ikonflasker. I morgen, torsdag 9.juni avdukes vinnermotivet på Bryggen Sushi på Aker Brygge.

Publisert

Det er den norske kunstneren Bjørn Imislund, som er en av fem som kjemper om å få motivet sitt på flasken, har tidligere også dekorert Ars Vitis. (Foto: Anette Thorendal)

Hvert år selges det over 250 000 eksemplarer av flasken her i landet.

I tillegg skal Ars Vitis’ flaske nummer 17 innta pol- og butikkhyller rundt om i verden, fra Japan i øst til Canada i vest. Trolig blir vinneren den mest solgte kunstneren fra Norge i 2012.

For tredje år på rad har norske kunstnere blitt invitert til å dekorere den kjente vinflasken med egenproduserte motiver fra det tyske vinområdet Mosel. Bildene er alle malt med såkalt vinorel-teknikk, der rieslingvin har erstattet vann for å skape en helt spesiell stemning. Vinneren kåres av en jury bestående av Moselland, Pernod Ricard og den anerkjente tyske maleren Heinz Amez.

Vi er stolte av å kunne invitere til avdukning av vinnermotivet som skal pryde den 17. flasken i rekken, og bli et av landets mest reproduserte malerier.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS