Ars Vitis Hvitvin foto Anette Thorendahl
Ars Vitis Hvitvin foto Anette Thorendahl

Norsk kunstner dekorerer vinflaske

De fem norske kunstnerne Gerd Schultz, Elisabeth Omholt, Sidsel Wam Nilssen, Bjørn Imislund og Karin Keane kjemper om å få pryde Ars Vitis nummer 17, Norges mestselgende hvitvin og en av Rieslings ikonflasker. I morgen, torsdag 9.juni avdukes vinnermotivet på Bryggen Sushi på Aker Brygge.

Publisert

Det er den norske kunstneren Bjørn Imislund, som er en av fem som kjemper om å få motivet sitt på flasken, har tidligere også dekorert Ars Vitis. (Foto: Anette Thorendal)

Hvert år selges det over 250 000 eksemplarer av flasken her i landet.

I tillegg skal Ars Vitis’ flaske nummer 17 innta pol- og butikkhyller rundt om i verden, fra Japan i øst til Canada i vest. Trolig blir vinneren den mest solgte kunstneren fra Norge i 2012.

For tredje år på rad har norske kunstnere blitt invitert til å dekorere den kjente vinflasken med egenproduserte motiver fra det tyske vinområdet Mosel. Bildene er alle malt med såkalt vinorel-teknikk, der rieslingvin har erstattet vann for å skape en helt spesiell stemning. Vinneren kåres av en jury bestående av Moselland, Pernod Ricard og den anerkjente tyske maleren Heinz Amez.

Vi er stolte av å kunne invitere til avdukning av vinnermotivet som skal pryde den 17. flasken i rekken, og bli et av landets mest reproduserte malerier.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS