Torres Coronas Tempranillo nett

Ny vinboks med bedre holdbarhet

Takket være norske vindrikkere har Torres lansert en ny bag-in-box som beskytter bedre mot oksidasjon, noe som gir vesentlig bedre holdbarhet Omkring 55 prosent av alt vinsalg på Vinmonopolet er på BiB, og andelen øker for hvert år.

Publisert

– Vi kan på mange måter si at det er nordmenn som har påvirket oss til å tenke nytt. Torres har lenge ønsket å gi et tilbud til vindrikkere som foretrekker BiB, men har ventet til vi har klart å lage innpakning med god nok kvalitet, forklarer Christian Almstrøm i Torres & Partners Norway i en pressemelding

– De første produktene vi tilbyr med denne typen emballasje er Coronas og San Valentin på boks, sier Almstrøm.

Ekstra beskyttelse

En av hovedutfordringene med BiB-innpakning er at vinen oksiderer raskere. Det har Torres gjort noe med.

– Den tradisjonelle innpakningen gir ikke gir vinen god nok beskyttelse mot oksidasjon. Vi har derfor forsket frem en helt ny type Bag-in-box med to beskyttende lag istedenfor ett. Vi tror dette kan være med å sette en ny standard.

Grundig testet

En vanlig BiB har ett oksygenblokkerende lag som vanligvis er laget av ”ethylene vinyl alcohol” (EVOH) eller “metallic polyethylene terephthalate” (MET-PET). Den nye bagen bruker begge samtidig.

En test der vin ble lagret ved 40 grader celcius i ni dager viser at ettlagsbagene med enten EVOH eller MET-PET viste tegn på oksidering, mens bagen med begge lag ikke viste tegn på oksidering.

San Valentin 2008

Land/distrikt: Spania/Catalania

Hvitvin

Volum: 300 cl

Pris: 310 kroner

Coronas 2006

Land/distrikt: Spania/Catalania

Rødvin

Volum: 300 cl

Pris: 360 kroner

Mer informasjon på www.torres-partners.no

"
Powered by Labrador CMS