Christer Berens2
Christer Berens2

Ny vinserie etter Berens smak

10 år etter han lanserte sin første vin kommer Christer Berens nå med en ny vinserie. Målet denne gangen er å tilby moderne områdetypiske kvalitetsviner, til en fornuftig pris.

Publisert

Christer Berens lanserer en ny vinserie i Norge.

Høsten 2010 ble Mi Vino Origo lansert, en moderne fruktig vin fra Cariñena, med karakteristisk spansk preg og slagkraftig design. Fra januar 2011 er også søstervinen, Mio Vino Alto, tilgjengelig på Vinmonopolet. En typisk allsidig norditaliener.

Mio Vino Alto fra Christer Berens, en typisk allsidig norditaliener.

Ekte norditaliener

Mio Vino Alto er utviklet i et samarbeid mellom Christer Berens og vinmaker Pier Giuseppe Grimaldi. Med tradisjonelle druesorter som Sangiovese, Barbera og Montepulciano fra vingårder i Piemonte og Emilia‐Romagna har de blandet frem en karakteristisk nord‐italiensk smak med elegant fruktig preg og elementer av kirsebær og solbær.

Mio Vino Alto er velbalansert, elegant og frisk, med modne tanniner og uten forstyrrende eikepreg eller sødme. Dette gjør den velegnet til en variert meny, fra pasta til tradisjonelle kjøttretter.

Stolt tradisjon med folkelig preg

De siste 15-20 årene har italiensk vin gjennomgått en kvalitetsrevolusjon, med det resultat at mange produkter nå er å finne i den absolutte verdenstoppen. Dette er ikke minst aktuelt for området Piemonte.

Som sin søster, er Mio Vino Alto imidlertid fortsatt en uhøytidelig vin. Den er ærlig og ukomplisert.

– Drikk den gjerne fra kjøkkenglass til et stykke god pizza, sier Berens.

– Det trenger ikke koste all verdens å unne seg litt hverdagsluksus. Denne vinen skal nytes, ikke analyseres!

Vinen har en intens rubinrød farge. Krydret aroma med smak av moden rød frukt. Myk, rund og balansert struktur. Velegnet til kjøttretter av okse, vilt og lam og som kosevin.

Mio Vino Italiano Alto 2009

Land/distrikt: Italia/Piemonte

Druer: Sangiovese, Barbera og Montepulciano

Alkoholinnhold: 13 %

Pris: 98 kroner (Vinmonopolet)

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS