Solera-viner1 nett

Nye rødviner fra Engelstad

Her er fire nye røde viner som Engelstad har lansert denne høsten: to franske, en portugiser og en italiener.

Publisert

Nye viner fra Engelstad.

Les Chezelieres 2007

En vin med rubinrød farge fra Loire-dalen i Frankrike. Druene, Cabernet Franc, vokser i oppskylt jordsmonn med sand og grus. Den har aromaer av kirsebær og plommer, og også en anelse bjørnebær og solbær, samt hint av pepper og peppermynte.

Vinen egner seg til blant annet lyst kjøtt og småvilt, samt ost.

Anbefalt serveringstemperatur er 16 til 18 grader, og den kan lagres liggende opp til fire år.

Land/område: Frankrike/Loire-dalen, Saint Nicolas de Bourgueil

Produsent: Donatien Bahuaud

Druer: Cabernet Franc (100 %)

Alkoholstyrke: 12 %.

Pris: 130 kroner (Vinmonopolet), 106,65 kroner (horeca)

Domaine de Serame Cabernet

Sauvignon Reserve 2007

De spesielle forholdene i området i 2007 med kjølig vær og varierende temperatur førte til sen innhøsting – med perfekt modnede druer, som vokser i grus- og mudderholdig jordsmonn i spesielt utvalgte parseller. Vinen har en frisk rød farge med karakter av røde bær. Egnet til rødt kjøtt, lam, svin, vilt og ost.

Serveres fra 16 til 18 grader varm. Kan lagres opp til fire år.

Land/område: Frankrike/Vin de Pays d’Oc

Produsent: CVBG Dourthe

Druer: Cabernet Sauvignon (100 %)

Alkoholstyrke: 13,5 %

Pris: 119 kroner (Vinmonopolet), 98,40 (horeca)

Periquita 2006

En ny Periquita (Portugals eldste vinvaremerke) med dyp rubinrød farge som egner seg til rødt kjøtt, lam, vilt – og selvfølgelig også til ost. Den har en fruktig og rund smak med lang ettersmak. Dufter kirsebær, bjørnebær og bringebær.

Denne vinen er absolutt best hvis den serveres forholdsvis kald, omkring 14 grader. 95 prosent av druene som brukes i vinen er dyrket i sandholdig jord, de resterende fem prosentene på kalkstein.

Land/område: Portugal/Terras do Sado, Setubal-halvøya

Produsent: J.M. da Fonseca

Druer: Castelao (80 %), Trincadeira (10 %) og Aragonez (10 %)

Alkoholstyrke: 13 %

Pris: 100 kroner (Vinmonopolet), 86,60 kroner (horeca)

Santepietre Valpolicella Classico Ripasso 2007

Vinen er laget med druer som er dyrket 200 meter over havet på jordbunn av kalkstein, leire og småstein i Veneto-regionen nordvest for Verona. En mørk rødvin med tydelige smak av mørke frukter. Den har også et lite hint av vanilje. Egner seg til rødt kjøtt, både små- og storvilt, og til ost.

Anbefalt serveringstemperatur er 16 til 18 grader.

Kan lagres opp til tre år liggende.

Land/område: Italia/Veneto

Produsent: Gruppo Italiano Vini

Druer: Corvina (90 %) og Molinara (10 %)

Alkoholstyrke: 13,5 %

Pris: 120 kroner (Vinmonopolet), 99,10 kroner (horeca)

Webside: www.engelstad.no

"
Powered by Labrador CMS