StenbergBlom-nyheter 04 09-2 nett

Nyheter fra Stenberg & Blom

Stenberg & Blom har lansert flere nye viner og årgangsendringer denne forsommeren, deriblant en champagne fra Lanson International og Chablis 2007.

Publisert

Flere spennende nyheter fra Stenberg og Blom denne forsommeren. (Foto: Morten Holt)

Lanson Black Label Brut

En spennende musserende champagne lansert av Lanson International. Vinen er produsert med en blanding av viner fra 50-60 vinmarker i

Champagne; Lanson Black Label Brut. (Foto: Morten Holt

Champagne, der 15-30 prosent er Reserva-viner fra fire forskjellige årganger.

Black Label modner minimum tre år på flaske i Lansons kjellere før den sendes ut på markedet.

Champagnen har en lys strågul farge og aroma av epler, sitrus og toast.

Det er en Champagne med fyldig og lang ettersmak.

Anbefalt serveringstemperatur er 7 til 9 grader.

Distrikt/land: Champagne/Frankrike

Produsent: Lanson International

Drue: 50 % Pinot Noir, 35 % Chardonnay og 15 % Pinot Meunier

Alkoholinnhold: 12,4 %

Pris: 349 kroner, 75 cl (Vinmonopolet)

Kourtaki Retsina og Attica

Kourtaki. (Foto: Morten Holt)

En gresk hvitvin med lavt sukkerinnhold som egner seg til fisk, skalldyr og lyst kjøtt, men som også passer til orientalsk mat. For å bevare friskheten, slippes vinen direkte på markedet etter tapping på flaske.

Anbefalt serveringstemperatur er 6 til 8 grader.

Distrikt/land: Attica/Hellas

Produsent: Greek Wine Cellars D. Kourtakis

Drue: 100 % Savatiano

Alkoholinnhold: 11,5 %.

Pris: 85 kroner (Vinmonopolet)

Ble lansert i mai

Cuveée K Rouge 2007

Cuvee K Rouge. (Foto: Morten Holt)

Norske Katharina Mowinckel fra Bergen eier vingården der denne vinen er produsert. Den forrige årgangen av denne vinen fikk gode kritikker av vinkjennere Norge rundt.

Rødvinen har en rubinrød farge, og har intens aroma dominert av friske frukter og hint av krydder. Ettersmak preget av rød frukt.

Druene til denne vinen er økologisk dyrket. Vinen lagres to måneder på flaske før den slippes på markedet. Passer til retter av storfe, lam, sau og til assorterte oster.

Anbefalt serveringstemperatur er 16 grader

Distrikt/land: Bergerac/Frankrike

Produsent: Katharina Mowinckel

Drue: 90 % Merlot og 10 % Cabernet Sauvignon.

Alkoholinnhold: 13 %.

Pris: 105 kroner (Vinmonopolet)

Rotari Talento Brut

Er produsert helt nord i Italia, nord for byen Trento (i nærheten av Val di Fiemme)

Rotari Talento Brut. (Foto: Morten Holt)

Vinen er produsert etter den tradisjonelle metoden Metodo Classico med 24 måneders modning på flaske før lansering. Rotari var den første italienske musserende vin som ble produsert etter denne metoden.

Vinen, som har en strågul farge, passer som aperitiff, men egner seg også til fisk, skalldyr og lyst kjøtt.

Anbefalt serveringstemperatur er 6 til 8 grader

Distrikt/land: Trentino/Italia.

Produsent: Cantine Mezzacorona

Drue: 90 % Chardonnay og 10 % Pinot Nero

Alkoholinnhold: 12,5 %.

Chablis 1er Cru Mont De Tonnerre 2007. (Foto: Morten Holt)

Pris: 115 kroner (Vinmonopolet)

Chablis 1er Cru Mont De Tonnerre 2007

En frisk og fruktig Chablis uten fatlagring. Passer til rød og hvit fisk, skalldyr og skinke, eller som aperitiff.

Anbefalt serveringstemperatur er 8 til 10 grader.

Distrikt/land: Chablis/Frankrike.

Produsent: Maison Jean-Claude Fromont.

Drue: 100 % Chardonnay.

Alkoholinnhold: 12,5 %

Pris: 190 kroner (Vinmonopolet), 153,57 kroner (Horeca)

Powered by Labrador CMS