Stenberg Blom rose nett

Tre rosényheter

Sommeren er den store høytiden for rosévin. Stenberg & Blom AS har lansert tre rosényheter denne forsommeren, Argento Malbec Rosé 2008, Peter Lehmann Weighbridge Rosé 2008 og Feudi de San Marzano Sud Negro Amaro Rosato 2008.

Publisert

Argento Malbec Rosé 2008

Argento Malbec Rosé 2008 er laget på druer fra vinmarker som ligger omkring 1000 meter over havet, der det er stor temperaturforskjell mellom natt og dag, noe som gjør at druene får lang modning og beholder sin friske syre. Dette er en rosévin som ikke har vært på fat. Den passer derfor til mange forskjellige matretter, som fisk, lyst kjøtt, asiatisk mat og grillmat. Den egner seg også som en såkalt terrassevin. Anbefalt serveringstemperatur er 10 grader.

Vinen har en mørk rosa farge med aroma av friske røde bær, kirsebær og plomme.

Land/distrikt: Argentina/Mendoza

Produsent: Argento Wine Company

Druer: 100 % Malbec

Alkoholinnhold: 13 %

Pris: 94 kroner (Vinmonopolet) 79 kroner (horeca)

Les mer om vinen på produsentens hjemmeside

Peter Lehmann Weighbridge Rosé 2008

Peter Lehmann Weighbridge Rosé 2008 er en vin som hovedsakelig er laget på Merlot-druer (91,8 prosent), men også noe Shiraz (8,2 prosent). Druene er høstet ved perfekt modenhet for rosévin, fra sen kveldstid og gjennom natten. Dette for å oppnå maksimal friskhet og syre. Den har ingen kontakt med eik i prosessen, og hviler tre måneder på flaske før lansering.

Vinen, som har en rosa farge med aroma av kirsebær og bringebær, passer til skalldyr, fisk, lyst kjøtt og asiatisk mat, og passer også som terrassevin. Den bør serveres mellom 8 og 10 grader.

Land/distrikt: Australia/South Australia

Produsent: Peter Lehmann Wines

Druer: Merlot (91,8%) og Shiraz (8,2 %)

Alkoholinnhold: 12 %

Pris: 100 kroner (Vinmonopolet), 83,50 kroner (horeca)

Les mer om vinen på produsentens hjemmeside

Feudi de San Marzano Sud Negro

Amaro Rosato 2008

Feudi de San Marzano Sud Negro Amaro Rosato 2008 er en italiensk rosévin produsert på 100 prosent Negro Amaro. Vinen har ingen kontakt med eik i prosessen, men hviler en måned på flaske før lansering.

Det er en fruktig vin med en lys rosa farge, og har aroma av kirsebær og bringebær.

Den passer til smaksrike fiskeretter og skalldyr, men også til lyst kjøtt og orientalsk mat. Selvfølgelig egner også denne rosévinen seg alene på terrassen, der temperaturen på vinen på bør være rundt 10 grader.

Land/distrikt: Italia/Puglia

Produsent: Feudi di San Marzano

Druer: 100 % Negro Amaro

Alkoholinnhold: 13 %

Pris: 110 kroner (Vinmonopolet), 91,30 kroner (horeca)

Les mer på produsentens hjemmeside

"
Powered by Labrador CMS