CieloguttaKakaoSjokoladeNETT

Trøndertrio produserer Fairtrade-sjokolade

Det lille konfektmakeriet Cielo, som drives av trøndertrioen Kris Hildrum, Mats Paulsen og Per Ståle Andersen, står bak Norges første produksjon av Faitrade-sjokolade.

Publisert

Trøndertrioen som produserer Norges første Faitrade-sjokolade: Cielo-gutta er Kris Hildrum (fra venstre), Mats Paulsen (også kjent fra Masterchef), Per Ståle Andersen.

Dette er egentlig historien om en sjokoladebit. Fra Pedro kutter frukt på den Fairtrade-sertifiserte kakaogården i Den Dominikanske Republikk, til sjokoladen pryder fru Møllers coffee table i en eske fra Cielo-trioen i Trondheim.

Det lille konfektmakeriet Cielo faser nå ut konvensjonell sjolade, og over påske kan de som de eneste i Norge skilte med å produsere og lever kun Fairtrade-merket konfekt og sjokolade.

Med smak av en annen verden.

Stadig flere foretrekker Faitrade-sjokolade

Fru Møller er ikke alene om å foretrekke Fairtrade-merket sjokolade: Fra 2009 til i fjor økte omsetningen i Norge fra 4,6 millioner kroner til 15 millioner. Det gjelder særlig merker som Cloetta og Divine.

– Dessverre er det ingen av de store norske sjokoladehusene som har Fairtrade-merket sjokolade. Derfor er det ekstra spennende at det nå er bransjens lillebror som er først på banen med produksjon i Norge, sier Marianne Størseth, markedssjef i Fairtrade Norge.

Faser ut konvensjonell sjokolade

Det lille konfektmakeriet Cielo faser nå ut konvensjonell sjolade, og over påske kan de som de eneste i Norge skilte med å produsere og lever kun Fairtrade-merket konfekt og sjokolade. Hovedingrediensene er kakao fra Den Dominikanske Republikk og sukker fra Paraguay.

Saken fortsetter under bildet

Kakaoproduksjon i Den Dominikanske Republikk.

- Det betyr at Pedro og hans familie og kolleger går en lysere framtid i møte, sier Størseth.

Fairtrade-merket er forbrukernes uavhengige garanti for at Fairtrade-ingrediensene i produktet er sertifisert etter internasjonale Fairtrade-standarder. Hvert eneste kjøp bidrar til bedre arbeidsvilkår og tryggere sosiale forhold for småprodusenter og arbeidere i noen av de fattigste deler av verden.

Vil du ha gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

"
Powered by Labrador CMS