PiemonteOmslag2

Verdt å lese! Terningkast 6

Skal du kjøpe en vinbok som julegave til deg selv eller til noen gode vinvenner vil boken "Piemonte – en vinreise" gi deg masse vinglede og reiselyst. Garantert! Sjelden har det i Norge vært utgitt en vinbok der designen, fotografiene og teksten har spilt så godt sammen.

Publisert

Vinskribentene fra Dagens Næringsliv, Ole Martin Alfsen og Merete Bø tar deg med på en vinreise om og med personlighetene i Piemonte i Italia.

De forteller med uovertruffen god penn om druene, vinkulturen, menneskene bak vinene, de gode tipsene om restaurantene eller vinbutikker det er verdt å besøke..

For alle

Boken lar både den erfarne vinkjenneren og dem som utforsker Piemonte for første gang finne opplysninger og tips om vinreisen man vil foreta etter å ha kjøpt boken.

For reise vil man, etter å sett de nydelige bildene den anerkjente fotografen Sune Eriksen har illustrert boken med. Med stø hånd har fotografen skapt et personlig bilde bak hver vinprodusent og fått frem essensen i hva raderparet Alfsen og Bø skriver om.

Ole Martin Alfsen

Ole Martin Alfsen er utdannet kokk og vinkelner med sterkt fokus på mat og drikke i kombinasjon. Han har en nysgjerrig, leken og usnobbete holdning til faget. Bred kompetanse etter lang fartstid i bransjen og innehar en særdeles veltrimmet smakspalett. Etter hvert like skarp med pennen som med kokkeknivene og har to bøker om temaet mat og drikke i kombinasjon på samvittigheten.

Noen vil også kjenne ham igjen fra TV-skjermen, der han spilte en av hovedrollene i serien "Vis meg ditt kjøleskap" og nå i det siste på TVNorge i serien "4-stjerners middag". Han har tidligere jobbet som fagansvarlig mat og drikke/Sommelier på Kulinarisk Akademi i Oslo.

Merete Bø

Merete Bø har vært DN.no og Dagens Næringslivs faste vinskribent de siste fire årene.

Merete ble nordisk mester for sommelierer i 2008, norgesmester i 2008 og 2009, og kan også skilte med semifinaleplass i både VM og EM for sommelierer i 2010. Hun har tidligere erfaring fra Park Hotel på Voss og restaurantene Bagatelle og Cru i Oslo – alle steder med fremragende vinkjellere. Sammen med tidligere kollega Tom Martinsen har hun tidligere utgitt bøkene Vinens vinnere Burgund og Vinens vinnere Rhône.

DN Vinguiden årlige boksatsing har tatt et steg, eller rettere sagt mange steg i riktig retning med skifte av forlag, format og skrivestil.

Boken Piemonte - En vinreise er boken man må ha, for å lære om eller som oppslagsverk når du kommer hjem fra Piemonte.

Piemonte - en vinreise

Pris: 449 kronert

Forlag: Forlaget Press

ISBN 978-82-7547-513-6

Svein Lindin

Powered by Labrador CMS