Vestfjord Hotell har nå gjenåpnet som Scandic Vestfjord Lofoten. (Foto: Scandic Hotels)

Scandic Vestfjord Lofoten har åpnet

I fjor høst ble kjent at Scandic skulle overta Vestfjord Hotel i Svolvær. Nå er hotellet reåpnet som Scandic Vestfjord Lofoten, etter flere måneder med renovering.

Publisert
Scandic Vestfjord Lofoten ligger ytterst på kaia i Lofoten. (Foto: Scandic Hotels)

Med gjenåpningen av Scandic Vestfjord Lofoten, som ligger ytterst på kaia, utenfor Hurtigrutens anløp, har nå Scandic to hoteller i lofothovedstaden og tre hoteller i Lofoten. Kjeden har fra før Scandic Svolvær og Scandic Leknes Lofoten i regionen.

Det var hotelldirektør Gunhild Elisabeth Laundal som fikk æren av å klippe den røde snora og erklære hotellet for åpnet torsdag ettermiddag.

– Jeg er utrolig stolt av alle mine medarbeidere som har stått på sent og tidlig slik at vi har blitt ferdig til planlagt åpning. Nå er endelig hotellet åpent for de første gjestene, og allerede neste helg begynner VM i skreifiske, smiler hotelldirektøren, som forventer fullt hus, men fortsatt har noen rom igjen å selge.

Scandic har bå 209 rom i Svolvær. (Foto: Scandic Hotels)

209 rom i Svolvær

De to hotellene i Svolvær tilbyr totalt 209 rom med nesten 500 sengeplasser. Dessuten finner du en restaurant på hvert av stedene. I tillegg har hotellene fem møterom med en total kapasitet på 200 personer.

Scandic Vestfjord Lofoten har 63 nyoppussede rom. (Foto: Scandic Hotels)

– Det gir oss kjærkommen ekstra kapasitet og god fleksibilitet inn mot den travle sommersesongen, sier hotelldirektør Laundal fornøyd.

63 nyoppussede rom

Fra lobbyen og lobbybaren på Scandic Vestfjord Lofoten. (Foto: Scandic Hotels)

Nyåpnede Scandic Vestfjord Lofoten har 63 nyoppussede rom, med hver sin egen identitet og sjarm. Frokosten blir servert i spisesalen, som har plass til over 100 personer. Hotellet har også eget treningsrom.

1.oktober i fjor overtok Scandic driften av hotellet etter avtale med gårdeier Eiendomsspar. Siden den gang har hotellet vært stengt for totalrenovering. Foruten rommene, har fellesarealer som resepsjon, lobby og restaurant gjennomgått en total forvandling. Kjøkken og restaurant har også blitt fornyet.

Nord-Norge viktig for Scandic

– Interessen for Nord-Norge er større enn noen gang, så timingen for å åpne vårt tredje hotell i Lofoten kunne ikke vært bedre, sier administrerende direktør for Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold.

Nyoppussede Scandic Vestfjord Lofoten ligger på kaia i sentrum av Svolvær, kun 100 meter fra Hurtigruteterminalen. Fjell og hav er hotellets nærmeste naboer. Som Lofotens største by besøkes Svolvær av rundt 200 000 turister årlig, og antallet øker. Med blant annet direkteruter mellom Oslo og Svolvær er Lofoten mer tilgjengelig enn noen gang. Scandic er allerede representert med Scandic Svolvær noen hundre meter lenger borte langs kaia og Scandic Leknes Lofoten i Vest-Lofoten.

– Med Scandic Vestfjord Lofoten bekrefter Scandic nok en gang vår tilstedeværelse i Nord-Norge, som hotellkjeden med det største og beste tilbudet til reisende i landsdelen, sier Steen-Mevold.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS