Årets Scandic-talenter: Amalie Heitman, Andre Bjerke, Christopher Spencer, Ieva Marcinkeviciute, Mareike Friemel-Haukebø, Martine Brusletto Stenberg og Nora Aasprong. (Alle foto: Tone Mella/Scandic Norge)

Sju Scandic-talenter

Scandic Norge har plukket ut sju av sine hotelltalenter til kjedens prestisjetunge lederutviklingsprogram.

Totalt er det 24 talenter som er plukket ut fra Scandics virksomheter i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Tyskland. Her er flesteparten avbildet under forrige ukes samling i Oslo. (Foto: Tone Mella/Scandic Norge)

I mer enn to tiår har Scandic utviklet fremtidige ledere gjennom lederutviklingsprogrammet Talent@Scandic. Nå er et nytt kull klare for å gjennomgå sju måneder med intens opplæring.

Årets kull består av 24 utvalgte medarbeidere fra Norge, Sverige, Danmark, Finland og Tyskland.

Sju av de utvalgte er en del av Scandics virksomhet i Norge, og har – i likhet med sine kollegaer – blitt plukket ut etter en omfattende uttaksprosess. Seks av disse jobber på Scandics hoteller, mens én jobber på selskapets norske hovedkontor på Bryn i Oslo.

Se alle kandidatene nederst i saken

Utviklet i tråd med Scandics ledelsesstrategi

– Vi har svært mange dyktige medarbeidere i Scandic Norge, og de sju som er plukket ut til å delta i Talent@Scandic i år har all grunn til å være stolte. De har kommet gjennom et trangt nåløye, og jeg er ikke i tvil om at vi får se mye mer til disse i fremtiden, sier administrerende direktør i Scandic Norge, Asle Prestegard.

Talent@Scandic er utviklet i tråd med Scandics ledelsesstrategi og de grunnleggende prinsippene «Empower», «Build trust», «Inspire» og «Collaborate». Det er et høyt ansett lederutviklingsprogram i den nordiske hotellindustrien, og hvert år blir 100 medarbeidere fra selskapets ulike markeder nominert. Endelig utvelgelse skjer i regi av HR-avdelingen i Scandic Hotels Group, og det er konsernledelsen som bestemmer fokusområdene for programmet.

Rustes for både med- og motgang

I år er det HR og det kommersielle arbeidet som vies ekstra oppmerksomhet. I tillegg til opplæring på disse feltene, skal talentene gjennomgå trening i prosjektledelse, finansiell kunnskap, ledelse og operasjonell utvikling. Med seg på veien får de en erfaren mentor fra Scandic. Første samling ble gjennomført på Scandic Helsfyr i Oslo forrige uke.

– Dette er første gang vi gjennomfører Talent@Scandic etter pandemien, og det var hyggelig å være vertskap for den første samlingen her i Oslo. Vi er ekstra stolte over våre sju norske talenter, som nå har fått en unik mulighet til å utvikle seg som ledere og fagpersoner. I Scandic har vi et sterkt søkelys på kompetanse- og lederutvikling, og årets utvalgte skal gjennomgå et program som ruster dem for både med- og motgang i fremtiden, sier HR-direktør for Scandic Norge, Elin Ekrol.

Dette er årets norske talenter

Amalie Heitman, fungerende direktør på Scandic Svolvær.

Andre Bjerke, resepsjonssjef på Scandic Sjølyst.

Martine Brusletto Stenberg, sjef for mat og drikke på Scandic Sjølyst.

Christopher Spencer, sjef for mat og drikke på Hotel Norge by Scandic.

Ieva Marcinkeviciute, husøkonom Hotel Norge by Scandic.

Mareike Friemel-Haukebø, hotellsjef på Scandic Seilet.

Nora Aasprong, regnskapssjef på Scandic Norges hovedkontor.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS