Styreleder i HSMAI Norway Morten Torp, Norwegians konsernsjef og grunnlegger Bjørn Kjos, og HSMAI Region Europes administrerende direktør Ingunn Hofseth på Meet Ullevaal tirsdag 8. januar 2019. (Foto: Camilla Bergan)
Styreleder i HSMAI Norway Morten Torp, Norwegians konsernsjef og grunnlegger Bjørn Kjos, og HSMAI Region Europes administrerende direktør Ingunn Hofseth på Meet Ullevaal tirsdag 8. januar 2019. (Foto: Camilla Bergan)

HSMAIs ærespris til Bjørn Kjos

Bjørn Kjos har preget Norge og den norske reiselivsbransjen, siden han for 26 år siden etablerte utfordreren Norwegian Air Shuttle. Nå er han tildelt HSMAIs ærespris.

Publisert

«Han har betydd enormt mye for bransjen, og dertil skapt internasjonale overskrifter av luftfart made in Norway. Derfor er det kanskje ikke så rart at HSMAI gjorde krus på ham, da han tirsdag kveld ble tildelt HSMAIs ærespris under HSMAI Awards, som ble arrangert på Meet Ullevaal i Oslo», skriver HSMAI i en pressemelding.

I dag spiser Norwegian og Bjørn Kjos kirsebær med de virkelig store, og er bare det siste året blitt belønnet med utmerkelser som Verdens mest miljøvennlige, transatlantiske flyselskap; Verdens beste lavprisselskap for langdistanse-flyvninger; Europas beste lavprisselskap; Beste lavprisselskap i Europa; Beste WiFi om bord; Fire stjerner i Passenger Choice Awards; Norges mest innovative virksomhet; Flybransjens beste lojalitetsprogram i Europa/Afrika; Fire stjerner i Skytrax World Airline Awards; Beste kampanje i Europa/Afrika; og Folkets Reiselivspris.

Kjos selv har vært gjenstand for stor oppmerksomhet, ikke minst da han i sommer ble tildelt The Ambassador’s Award, for sitt bidrag til å styrke forholdet mellom Norge og USA – alt mens flyselskapet hans etablerer seg i land etter land, verden over.

Dette er juryens begrunnelse

«Bjørn Kjos har gjort seg internasjonalt bemerket som ambassadør for norsk luftfart, innovasjon, service, gründerkultur og bærekraft i luftfarts-industrien. Gjennom 26 år har han arbeidet hvileløst for å bygge et lavprisselskap sten på sten, til den internasjonale kjempen Norwegian i dag er, og har plassert Norge og norsk luftfart på den internasjonale stjernehimmelen. Nordmenn i utlandet kan skue ut på rullebanen, i nesten 100 prosent visshet for at de stolt kan peke på et fly fra hjemlandet – takket være Mister Norwegian selv, Bjørn Kjos.

I tillegg til å åpne verden for nordmenn, bidrar også Norwegian i stor stil til å gjøre Norge svært tilgjengelig for utenlandske kunder. Under hans ledelse har flyselskapet sanket priser over hele verden – i et tempo som kan ta pusten fra den mest blaserte. Selv ble han sist sommer også tildelt The Ambassador’s Award, for sitt bidrag til å styrke forholdet mellom Norge og USA – alt mens flyselskapet hans etablerer seg i land etter land, verden over. Med en bakgrunn som jagerflyver og jurist, er Kjos selve innbegrepet av en self-made man, viden kjent for det lune smilet og en latter som alltid ligger på lur. Allerede i 2011 hedret HSMAI Region Europe Bjørn Kjos i London, for hans eksepsjonelle utvikling av Norwegian. Om noen har fortjent HSMAIs ærespris, er det Bjørn Kjos».

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS