Petter A. Stordalen overrakte Ali Popal mer enn bare prisen for Årets medarbeider under helgens medarbeidersamling i Nordic Choice Hotels. (Foto: Nordic Choice Hotels)

Juridisk støttefunksjon for utvisningstruede medarbeidere

Nordic Choice Hotels har opprettet en egen juridisk hjelpefunksjon for medarbeidere uten varig oppholdstillatelse.

Publisert

Funksjonen er et resultat av at mange av konsernets hotell har medarbeidere som har fått avslag på oppholdstillatelse. En av dem er Ali Popal i Visby i Sverige. Funksjonen er derfor oppkalt etter ham. Norsk reiselivsnæring har vansker med å finne arbeidskraft. Jakten på kompetanse innen hotell- og restaurantbransjen er blitt kritisk, heter det i en pressemelding.

Les også: Stordalen overdrar eierskapet til barna

«Ali-hjelpen»

Mange av de nye medarbeiderne som har blitt ansatt de siste årene, er mennesker som har flyktet fra sine hjemland og påbegynt et nytt og bedre liv i Norden. Men mange trues av utvisningsvedtak.

– Vi har flere medarbeidere vi setter pris på som av ulike grunner trues av utvisning. For å gjøre det enklere for dem, når de og deres ledere prøver å navigere i et byråkrati hos myndigheter og lovgivere det er vanskelig å forstå, så oppretter vi «Ali-hjelpen». Det er juridisk bistand til medarbeidere og ledere. Vi håper dette bidrar til at flere kan føle seg trygge og at de får sine saker ordentlig vurdert, sier styreleder i Nordic Choice Hotels, Petter A. Stordalen.

Den juridiske bistanden er oppkalt etter en medarbeider på Clarion Hotel Wisby i Sverige. Ali Popal flyktet fra Mazar-e-Sharif i Afghanistan og havnet i Visby i oktober 2015. Siden 2016 har han arbeidet på hotellet, har lært seg svensk, fått seg bolig og fått en ny svensk familie. Men i juli 2017 fikk Ali utvisningsvedtak som nå er anket.

Ble «Årets medarbeider»

Nyheten om konsernets nye tilbud ble offentliggjort foran 3000 ansatte i Nordic Choice Hotels under helgens store personalsamling, Vinterkonferansen i Tele2 Arena, da Popal ble kåret til «Årets medarbeider» i hele Nordic Choice Hotels. Behovet for juridisk bistand innenfor migrasjon har økt kraftig, så nyheten ble satt stor pris på.

– Jeg er utrolig glad i dag. Dette er den beste gaven jeg kunne ønsket meg. Det er som å være i en jungel når man forsøker å navigere seg gjennom disse utfordringene, og man er alltid redd for å gjøre feil. Vi vet at mangelfull håndtering av disse sakene kan medføre at medarbeidere blir utvist fra landet. Dette skaper stor trygghet og kommer forhåpentligvis til å lede til at vi får beholde våre medarbeidere, sier hotelldirektør ved Clarion Hotel Sign i Stockholm, Jessica Norgren.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS