Støtvig Hotel er tildelt prisen «Årets inspirasjon 2018». (Foto: Morten Holt)
Støtvig Hotel er tildelt prisen «Årets inspirasjon 2018». (Foto: Morten Holt)

Mer heder til Støtvig Hotel

Støtvig Hotel har fått tildelt prisen «Årets inspirasjon 2018» av Stiftelsen Miljøfyrtårn.

Publisert
Støtvig Hotel. (Foto: Morten Holt)
Støtvig Hotel. (Foto: Morten Holt)

Nylig ble hotelldirektør på Støtvig Hotel, Laila Aarstrand, hedret med prisen «Årets hotelier 2018», og allerede uka etter vanker det en ny pris til Larkollen-hotellet.

Les også: Laila Aarstrand er «Årets hotelier» 2018

Støtvig Hotel ligger helt nede ved havet på Larkollen. (Foto: Morten Holt)
Støtvig Hotel ligger helt nede ved havet på Larkollen. (Foto: Morten Holt)

Mange nominerte

I alt 80 virksomheter ble nominert til prisen «Årets Miljøfyrtårn 2018», og foruten «Årets inspirasjon 2018», ble også prisene «Årets Miljøfyrtårn 2018 – konsern og store virksomheter» (Multuconsult Norge AS) og «Årets Miljøfyrtårn 2018 – små og mellomstore virksomheter» (Transport-Formidlingen AS) delt ut.

Det var som nevnt 80 nominasjoner, som er langt flere enn tidligere år, og det var ifølge en pressemelding svært mange sterke og engasjerte virksomheter blant kandidatene.

Juryen fikk en vanskelig oppgave med å velge én vinner, og har derfor valgt å dele ut priser til tre virksomheter, som alle berømmes for sitt foregangsarbeid – og for å vise vei for andre bedrifter rundt seg.

Støtvig Hotel. (Foto: Støtvig Hotel)
Støtvig Hotel. (Foto: Støtvig Hotel)

Under kan du lese begrunnelsen for hvorfor Støtvig Hotel er tildelt prisen.

Støtvig Hotel – «Årets Inspirasjon 2018»

«Reiselivsnæringen lever i betydelig grad av å selge ren norsk natur, og er avhengige av å levere denne kvaliteten. Samtidig vet vi at turister i stadig større grad etterspør bærekraft, i form av aktiviteter, mat og opplevelser som ivaretar klima- og miljø.

Selv om enkeltbedrifter innen reiseliv ikke er de største forurenserne, står næringen for vesentlig negativ miljøpåvirkning når det gjelder spesielt energibruk, avfall og matsvinn. Reiselivsaktører setter også et avtrykk i nærmiljøet, med økt trafikk, støy og høy belastning på natur og omgivelser.

Hoteller har dessuten arbeidsplasser preget av vesentlig fysisk belastning, krevende arbeidstider og store sesongsvingninger. Fokus på HMS og tilrettelegging er viktig for å sikre bærekraft blant ansatte.

Støtvig Hotel har de siste årene klart å få til en betydelig omsetningsvekst, og samtidig jobbet systematisk og aktivt for å bedre sine miljøprestasjoner. Hotellet har også jobbet aktivt for å gjøre en innsats for FNs bærekraftsmål og iverksatt en rekke tiltak for ryddige arbeidsforhold, godt arbeidsmiljø og trivsel. Det er iverksatt organisert trening for de ansatte for å forebygge helseplager, og det er gjort en bevisst og aktiv satsing på lærlingeordninger.

Det jobbes systematisk for at forbruket av energi og vann skal reduseres, og hotellet har klart å redusere det totale energiforbruket til tross for at antall overnattingsdøgn har økt med nesten 50 % de siste fem årene. Samtidig stilles det høye miljøkrav til alle leverandører, slik at forbruk av både varer og tjenester skal ha minst mulig fotavtrykk. Hotellet har også startet arbeid for å redusere matsvinnet i restauranten.

Stiftelsen Miljøfyrtårn berømmer hotellet for å sin systematiske og brede tilnærming til miljø og bærekraft, og for å være et fyrtårn i ordets rette forstand. Et eksempel som ruver og er synlig for omgivelsene – og som viser vei for andre bedrifter rundt seg».

Juryen

Juryen besto av Ann-Kristin Ytreberg (daglig leder i Stiftelsen Miljøfyrtårn), Linn Grøtberg (leder – marked og kommunikasjon i Stiftelsen Miljøfyrtårn), styreleder Are Tomasgard (LO) og nestleder Camilla Gramstad (Virke).

Du kan lese mer på Miljofyrtarn.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS