Vinnerne av kokkeklassen i Norgescup 2020. (Foto: Arrangøren)

Norges beste lærlinger i 2020

Fisketorget i Stavanger har Norges beste kokkelærlinger, mens lærlingene fra Oslo Militære Samfund/Brasserie France var best i servitørklassen. I helgen vant lagene Asko Servering Norgescup.

Publisert

Førsteplassen i Norgescup for kokkelærlinger gikk til Frida Haver og Magnus Svendsbø fra Fisketorget, Stavanger. Sølvet gikk til Martine Espeland og Simen Johansen fra Statholdergaarden, Oslo, mens det ble tredjeplass for Mariell Olsen Pal og Michael Nedberg Skretting fra Color Line.

Vinnerne av servitørklassen i Norgescup 2020. (Foto: Arrangøren)

Servitørklassen

Førsteplassen i Norgescup for servitørlærlinger gikk til Therese Gjesti Friis Selskapslokaler Oslo Militære Samfund og Bryan-Matthew Santos fra Brasserie France.

Scott Garcia de Presno Mina og Malene Fykse Elazhari fra Statholdergaarden ble nummer to, mens tredjeplassen gikk til Haakon Valøy Lindstad og Daniel Schjerven Urang fra Color Magic/ Color Line.

Finaleoppgaven

Finaleoppgaven var tilberedning og anretning i samarbeid med servitørlaget. Lagene serverte en tre-retters meny for 12 personer, hvorav tre kuverter til dommere, én til utstilling og åtte kuverter til gjester. Flamberingsoppgaven til servitørene skulle løses etter hovedretten og serveres som en predessert sammen med kokkelaget. Man flamberte banan og serverte med vaniljeis som kokkelaget lagde til. Resten gikk etter gitte tidsintervaller. God dialog med servitørene var derfor svært viktig gjennom konkurransen. Dette var en viktig del av bedømmingen til hoveddommer Christer Rødseth, kaptein på Det norske kokkelandslaget, og hans meddommere.

84 deltakere

Norgescup er kjent som en inspirerende konkurranse for fremtidige kokker og servitører, og arrangeres av Norske Kokkers Landsforening. Norske Kokkers Landsforening Rogaland (NKL Rogaland) var vertskap for helgens konkurranse.

Konkurransen er åpen for lærlinger med godkjent lærekontrakt i bedrift, og 84 deltakere har vært med konkurransen, der kvalifisering til deltakelsen har foregått gjennom lokale konkurranser. Innledende konkurranser/semifinaler ble gjennomført fredag 10. og finale lørdag 11. januar.

Vinnerne ble kåret under banketten lørdag kveld.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS