Illustrasjonsfoto: Christina Neumann/Norges sjømatråd
Illustrasjonsfoto: Christina Neumann/Norges sjømatråd

Nordic Sushi Cup arrangeres på Smak 2020

Endelig er det klart for en egen Nordic Sushi Cup. Det hele skjer på Smak 2020 i mars. Vinnerne i nordiske kåringen blir kvalifisert til World Sushi Cup (sushi-VM) på Big Sight Seafood Show i Tokyo høsten 2020.

Publisert

Verdenseliten kommer for å kaste glans – og selvsagt blir det kun norsk fisk, tang og skalldyr som skal serveres.

Videre til sushi-VM i Tokyo

Nordic Sushi Cup er nylig etablert som et samarbeid mellom en rekke ildsjeler i det norske sushi-miljøet. Konkurransen blir den offisielle, nordiske kåringen som kvalifiserer videre til World Sushi Cup på Big Sight Seafood Show i Tokyo til høsten.

– Dette er noe vi har jobbet knallhardt for å få til – og det er utrolig morsomt at dette nå blir så stort, sier Thomas Moen i wasabi-importøren Barerot. Han tok initiativet til å etablere arrangementet.

– De siste årene har det vokst frem en solid underskog av sushi-talenter rundt i hele Norge og Norden. Konkurransen kommer derfor til å bli knallhard om hvem som får representere i Tokyo når VM arrangeres høsten 2020, sier han.

Må ha fem ås sushi-erfaring

Sushi-kokker med minst fem års erfaring kan melde seg på, og deretter vil juryen plukke ut de 20 beste til å delta i selve finalen.

Her skal det konkurreres i en rekke sushi-disipliner og råvarer – og bedømmes etter kreativitet, valg av råvarer og teknikk.

Verdensmester fra Oslo-restaurant leder juryen

Det er en meget kompetent jury som skal kåre Nordens beste sushi-kokker den 5. mars, etter to dager med innledende kvalifisering.

Juryen ledes av verdensmester i sushi fra 2017, Vladimir Pak, som til daglig er å finne på restaurant Omakase i Oslo.

Med seg i juryen får han Anon Than, Iulian Constantin, Jorge Dionicio, Bjørn Svensson, Junko Kawada, Eric Ticana, June Son og Nobu Monaco.

Les mer om juryen her

Mr. Sushi

I tillegg har arrangøren klart å få med et helt spesielt jurymedlem, nemlig toppsjefen i World Sushi Skills Institute (WSSI), Hirotoshi Ogawa – eller Mr. Sushi som han blir kalt i denne egne saken.

– Det er en stor ære for oss at verden sushi-elite har valgt å satse på Smak 2020 som arena for sitt nye, nordiske konsept, sier prosjektleder Torill Engelberg.

– Nordic Sushi Cup blir veldig synlig over tre hele dager. Vi har derfor stor tro på at dette vil sette norske råvarer solid på kartet, siden sushikokkene kun skal bruke norsk fisk, tang og skalldyr i denne konkurransen, sier Engelberg.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS