Illustrasjonsfoto: Morten Holt
Illustrasjonsfoto: Morten Holt

Asia-veksten fortsetter

Fra januar til mai var det 71 prosent flere kinesiske hotellovernattinger i Norge enn på samme tid i fjor.

Publisert

Det viser mai-tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB), som ble offentliggjort torsdag.

I alt ble det registrert 81 590 kinesiske hotellovernattinger fra januar til mai i år - hele 33 829 flere enn i samme periode i fjor. Kina står dermed for den klart største utenlandsveksten så langt i år.

Jevn vekst

– Vi har sett jevn og sterk vekst fra Kina hver måned i år, og det er selvfølgelig svært gledelig. Hvis veksten fortsetter, og hvis vi kan klare å spre den økte trafikken utover landet, så vil det være veldig positivt for både reiselivet og næringslivet generelt, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

De aller fleste fylkene opplever vekst i kinesiske hotellovernattinger. Størst er økningen i Oslo, men Nord-Norge, Vestlandet, Akershus og Buskerud har også en betydelig økning.

Les også: Har tro på det asiatiske markedet

Gagner andre bransjer

NRK Buskerud meldte nylig at lille Flå i Hallingdal opplever sterkt besøk av kinesere som er ute etter å kjøpe sko. Sko er en av mange varer som er billigere i Norge enn i Kina.

– Det er bare ett av mange eksempler på at turistbesøk fra utlandet ikke bare kommer reiselivet til gode, men også andre bransjer, sier Krohn Devold.

USA nest største vekst

Den nest største veksten i utenlandske hotellovernattinger så langt i år kommer fra USA. Amerikanere har overnattet 146 298 ganger på norske hoteller i perioden januar til mai. Det er 28 646 flere enn i samme periode i fjor og en økning på 24 prosent.

NB! I mai var det totalt 1,8 millioner overnattinger ved norske hoteller. Det er 8 prosent flere enn i den samme måneden i 2016.

NHO Reiseliv

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS