Sjefssommelier Rubén Sanz Ramiro i vinkjelleren. (Foto: Markus Crépin Sundström)

PM & Vänner i Växjö – gode på vin

PM & Vänner i Växjö er nå den første og eneste restauranten i Sverige som mottar Grand Award av Wine Spectator.

Publisert
PM & Vänner Hotel. (Foto: Åke Lindstedt)

Wine Spectator er verdens ledende vinpublikasjon, og har siden 1981 belønnet verdens restauranter for deres vinprogram, gastronomiske høydepunkter, service og atmosfære som sentrale elementer for å skape den ultimate matopplevelse. Så langt har bare 85 restauranter i verden mottatt Wine Spectators Grand Award.

«Tre Glass»

PM &Vänner i Växjö får nå denne prestisjetunge prisen, og er dermed en del av verdens absolutte restaurantelite sammen med restauranter som French Laundry i Napa Valley, Eleven Madison Park i New York og Alain Ducasse Louis XV i Monte Carlo.
Grand Award vurderes med «Tre Glass», tilsvarende Michelin-guidens tre stjerner, og betyr at restauranten anses å være «verdt en egen reise».

− Jeg er begeistret, rørt og veldig stolt. Vår ambisjon har vært å skape en av verdens beste vinrestauranter. Dette er en anerkjennelse av at vi har kommet dit, sier kreativ leder og gastronomisk ansvarlig, Per Bengtsson.

Godt teamarbeid

− Dette er et resultat av et godt teamarbeid, men jeg vil fremheve vår sjefssommelier Rubén Sanz Ramiro, verdensmester i sommelier Andreas Larsson og vår administrerende direktør Anders Lauring, som er spesielt viktige for denne suksessen. Vi på PM & Vänner gleder oss til å fortsette å tilby både gamle og nye gjester fra hele verden en unik mat- og vinopplevelse, sier Bengtsson.

Prisen deles ut på «The Grand Award Gala» i New York 21. oktober, som sammenfaller med avslutningen på Wine Experience, der verdens ledende vinprodusenter og restauratører samles.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

PM & Vänner

PM & Vänner er et gastrohotell i hjertet av Småland med 74 rom og suiter, takterrasse med bar, svømmebasseng, treningsrom, romslige møtefasiliteter og tre restauranter.

Matsalen er belønnet med en stjerne i Michelin-guiden.

Växjö ligger i den sørlige delen av Sverige, og har om lag 90 000 innbyggere, omgitt av innsjøer, skog og enger.

Byen er kjent for sine kulinariske tilbud, stort som smått, og for sitt rike utvalg av lokalt dyrket og økologiske råvarer. 

Växjö ligger ca. seks timers kjøring med bil fra Østlandet.

Les mer på Pmrestauranger.se

Powered by Labrador CMS