Nomas oppvaskhjelp de siste 14 årene, Ali Sonko, blir medeier i suksessrestauranten. (Foto: Printscreen)

Nomas oppvasker blir medeier

Ali Sonko (62), opprinnelig fra Gambia, har vært oppvaskhjelp på Noma siden 2003. Nå blir han medeier i «nye» Noma (Noma 2.0) på Refshaleøen, i nærheten av fristaden Christiania, i København.

Publisert
Nomas oppvasker siden åpningen i 2003, Ali Sonko, blir medeier i suksessrestauranten. (Foto: Printscreen)

Det opplyste Nomas leder René Redzepi under en fest sist lørdag, dagen etter at Noma hadde siste åpningsdag i de gamle lokalene i Strandgade.

Redzepis far var oppvaskhjelp

Ali Sonko tar ned skiltet på gamle Noma. I desember åpner det nye Noma-restauranten. (Foto: Printscreen)

Noma har vært en verdens beste restauranter gjennom en årrekke, og har holdt til i Strandgade siden åpningen i 2003.

– Ali er Nomas sjel. Jeg tror ikke folk forstår hvor mye det betyr å ha en slik person i huset. 12-barnsfaren er alltid glad og smilende, noe som smitter over på alle oss andre. Det skal jo også nevnes at min egen far het Ali, og at han var oppvasker da han kom til Danmark! Sa en rørt Redzepi da han annonserte at Sonko fra Gambia ble ny medeier.

Nye Noma åpner i desember

«Nye» Noma, eller Noma 2.0, som blir det offisielle navnet, skal etter planen åpne 1. desember i år.

Under festen fortalte Redzepi om byggeplanene for den nye restauranter, som vil bestå av 10 mindre «hytteaktige» bygninger, og én stor bygning, som er et gammelt minedepot fra 1912.

Les mer på Berlingske sin nettside

Les også: Østfolding vant NM i maskinoppvask

Hellstrøm og Holmboe Bang på plass på avskjedsfesten

På den nevnte festen lørdag kveld, der 250 personer, inkludert de 85 ansatte, deltok, sto blant annet norsk sjømat på menyen.

Norsk sjømat ble servert på Nomas avskjedsfest. (Foto Andreas Lindlahr)

På lørdagens gjesteliste sto blant annet Eyvind Hellstrøm og Maaemo-sjef Espen Holmboe Bang, i tillegg til en rekke kjente stjernekokker fra hele verden.

Norsk sjømat ble hedret

Før festen tok kokk og medeier i Noma, René Redzepi, kontakt med Norges sjømatråd for å sikre seg levering av fersk, norsk sjømat. Han kunne tenke seg å ha skalldyr som hovedrett under festen. Lørdag ble den eksklusive gruppen med gjester derfor blant annet servert 250 kamskjell, 30 kongekrabber og 250 sjøkreps fra Norge.

– Den norske sjømaten smakte fantastisk, og alle elsket den, sier Espen Holmboe Bang fra Maaemo.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS