Gunnar Hvarnes i aksjon i Bocuse d'Or for noen år tilbake. Bak hans commis Filip A. Bendi. (Arkivfoto: Morten Holt)

Arktiske alpeferie med gode matopplevelser

Bocuse d´Or-kokk Gunnar Hvarnes er kulinarisk rådgiver og står bak utviklingen av matkonseptet Arctic Adventure Cuisine på toppturseilasen Arctic Haute Route denne vinteren.

Publisert
Arktiske råvarer, skikjøring fra fjell til fjære og en inspirerende matopplevelse på MS Nordstjernen. (Foto: Sverre Hjørnevik)

Arktiske råvarer, skikjøring fra fjell til fjære og en inspirerende matopplevelse med det beste Nord-Norge har å by på.

– Vi kobler naturopplevelser og kulinariske opplevelser med lokale råvarer og produsenter, sier daglig leder i Norwegian Adventure Company, Nina Kristine Madsen-Geelmuyden.

Gunnar Hvarnes. (Foto: Morten Holt)

Ærlig og ujålete smak av nord

– Å finne de beste råvarene er en viktig del av hverdagen. Til Arctic Haute Route har vi utviklet en matopplevelse som representerer noe av de virkelig gode råvarene regionen har å by på; hav, fjorder, fjell og gårder, sier Hvarnes.

Foto: Sverre Hjørnevik

– Matopplevelsen er ærlig, ujålete og nordnorsk. Du skal få oppleve spesialiteter langs ruta som strekker seg fra Lofoten til Tromsø via Tjeldøya, Senja og Kvaløya, fortsetter Gunnar Hvarnes.

Innovativt reiseliv

I januar 2019 var Hvarnes coach for Team Norway, som tok bronse den globale finalen av Bocuse d’Or i Lyon, der mat fra nord også var tema.

Fredrik Lundgren står i byssa på toppturseilasen Arctic Haute Route. (Foto: Sverre Hjørnevik)

– Det er gøy å se at innovative deler av norsk reiseliv viser vei og vilje til å gi gjestene gode matopplevelser fra regionen man ferdes i, sier Hvarnes.

Norwegian Adventure Company har gjennom flere sesonger satset på matopplevelsen som en minst like viktig del helhetsopplevelsen som skikjøringen, naturen man seiler i, sertifiserte tindevegledere og nostalgiske skip med det lille ekstra.

– Målet er å skape en så god matopplevelse at du ville sutret deg til en plass i restauranten om vi lå til kai i din by, sier Nina Kristine Madsen-Geelmuyden.

Nina Kristine Madsen-Geelmuyden. (Foto: Sverre Hjørnevik)

Solid kokkekompetanse i byssa

Fredrik Lundgren, som var en del av det norske teamet i Lyon i år og i 2017, og som bidro på gjenåpningen av Noma 2.0 i fjor, står nå i byssa på nostalgiske MS Nordstjernen denne vinteren for å gi toppturentusiaster fra hele verden en smak av nord.

– Det er så kjekt å være tilbake om bord. Å skape måltidsopplevelser utenom det vanlige om bord på et skip er en utfordrende men samtidig utrolig givende, og Hvarnes’ oppskrifter er alltid morsomt å jobbe med, sier Stavanger-gutten.

Matopplevelsen en viktig driver

Norwegian Adventure Company fikk i fjor støtte fra Innovasjon Norge Nordland til utviklingen av matopplevelsen Arctic Adventure Cuisine.

– Støtten vi fikk har vært uvurderlig for utviklingen av matopplevelsen, og gav oss tro på at vi gjorde en del riktig. Kanskje kan vi også inspirere flere aktører i reiselivsnæringen til å gjøre det samme. Er vi mange nok som satser på matopplevelsen som en viktig driver i konseptutviklingen, mener jeg det på sikt kan bidra til å løfte Norge som matnasjon, sier Madsen-Geelmuyden.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Arctic Haute Route

Arctic Haute Route er en toppturseilas som går fra Lofoten til Tromsø. Du opplever fantastiske toppturer med guider nord for Polarsirkelen hvor du seiler langs Atlanterhavskysten med nostalgiske MS Nordstjernen.

Her får du oppleve urørte fjellsider, turer fra fjell til fjære og Nord-Norges øyperler: Lofoten, Tjeldøya, Senja og Kvaløya.

I 2019 kan du gjøre turen både som «Ski & Sail» og «Hike & Sail», og «Bike & Sail».

Arctic Haute Route er en skreddersydd opplevelse for alle som ønsker seg til topps på turer i Lofoten, Andørja, Senja og Kvaløya. Du trenger ikke være ekstremsportutøver, dette er en tur for alle nivåer, også nybegynnere.

Powered by Labrador CMS