
To gull til Norge i VM for kokkelandslag
Både senior- og juniorlandslaget sikret gullmedalje på den første konkurransedagen i VM for kokkelandslag («Culinary World Cup») i Luxembourg.
– Vi er rett og slett superfornøyde med uttellingen etter første dag. Dette er viktig for motivasjonen for resten av konkurransen, det er fantastisk stemning her i leiren, og alle er nå klare for å gi alt i de gjenstående konkurransene. Vi fikk veldig bra tilbakemeldinger fra dommere under evalueringen etter lørdagens dyst. Det var noen småting de pirket på, men dommerne var veldig fornøyde med hvordan oppgavene var løst, melder manager for både junior- og seniorlandslaget, Jørn Lie.

– Akkurat vi hva vi trengte
– Gull til begge lag var akkurat det vi trengte nå for å komme i rette modus for videre arbeid mot varmmatkonkurransen for junior som foregår mandag, og konkurransen i kaldmatbuffet for seniorer på tirsdag. Vi er nå supermotiverte og klare for å vise de andre hva vi kan i de resterende konkurransene, fortsetter Lie.

Les også: Klart for VM for kokkelandslagene
Eneste med to gull første konkurransedag
Norge var den eneste nasjonen som sikret gull både i junior- og seniorklassen den første konkurransedagen, og nå ligger det norske lagene godt an i løypa for å sikre seg en meget hederlig plassering totalt.
Disse fikk medalje lørdag:
Senior (varmmat)
Gull: Norge, Island
Sølv: Skottland
Bronse: Thailand, Sør-Korea, Kypros
Senior (buffet, kald)
Gull: Sverige
Sølv: Forenede Arabiske Emirater, Finland
Bronse: Ungarn, Mexico, Slovenia
Junior (varmmat)
Gull: Hong-Kong
Sølv: Sør-Korea
Bronse: Slovakia
Junior (buffet, kald)
Gull: Norge
Bronse: Luxembourg, Forenede Arabiske Emirates.
Juniorlaget i aksjon allerede mandag

Dette er tidsplanen den kommende uka for de norske lagene.
Mandag 26. november: Junior – varmmat (Norge serverer blant annet lam og torsk)
Tirsdag 27. november: Senior – kaldmat (tema «nordiske årstider»)
Torsdag 29. november: Premieutdeling
18 500 treningstimer
Deltakerne på kokkelandslagene, som har lagt ned over 18 500 timer i forberedelser frem mot konkurransen, er svært glade og lettet over resultatet fra første dag.
Les også: Generalprøvehelg for kokkelandslagene
Les også: Disse er med kokkelandslagene
Solid grunnlag for de resterende konkurransedagene
Gullene lørdag er et fantastisk utgangspunkt for resten av konkurransen, der begge lag deltar i flere konkurranser.
Sammenlagtvinneren blir kåret under konkurransens siste dag. Juniorlandslaget leverte lørdag en «Contemporary buffet» til 12 personer, som ble servert som en 5-retter.
Seniorlandslaget konkurrerte i «Hot Kitchen», der de serverte en 3-retters meny til 110 gjester i «Restaurant of Nations Culinary» lørdag kveld.
«Culinary World Cup»
«Culinary World Cup» arrangeres hvert fjerde år. Konkurransen er sammen med Culinary Olympics de to viktigste konkurransene for de norske kokkelandslagene. OL neste gang arrangeres i Stuttgart i Tyskland i februar 2020.