─ Nå haster det å få på plass reiselivsmilliarden som næringsministeren har lovet, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold. (Foto: NHO Reiseliv)

– Dramatisk for reiselivsbransjen

Situasjonen for reiselivet er dramatisk sammenlignet med næringslivet for øvrig, melder NHO Reiseliv. ─ Nå haster det å få på plass reiselivsmilliarden som næringsministeren har lovet, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

Publisert

En fersk undersøkelse fra NHO viser at det står dramatisk dårligere til for reiselivsbedriftene sammenlignet med næringslivet for øvrig.

Tre av fire vurderer situasjonen som dårlig

Ifølge «Næringslivets økonomibarometer» for tredje kvartal (600 reiselivsbedrifter har respondert), som NHO lanserte i dag, er markedssituasjonen for NHO Reiselivs medlemmer betraktelig dårligere sammenlignet med snittet blant NHOs medlemsbedrifter.

77 prosent av reiselivsbedriftene vurderer markedssituasjonen som dårlig. Til sammenligning vurderer 25 prosent av NHOs medlemsbedrifter markedssituasjonen som dårlig. Differansen mellom de som vurdere markedssituasjonen som god eller dårlig er 1 prosent for NHOs medlemsbedrifter, mens for NHO Reiselivs medlemmer er differansen 71 prosent.

Haster med kompensasjonsordning

NHO Reiseliv-direktøren har en krystallklar beskjed til næringsministeren:

─ Situasjonen for reiselivet er dramatisk dårligere enn for næringslivet for øvrig. Nå haster det mer enn noensinne å få på plass kompensasjonsordningen som næringsministeren lovte at vi skulle få 21. september. Hver dag som går uten at bedriftene får støtte til faste kostnader forverrer situasjonen for reiselivet, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

Graf som sammenligner markedssituasjonen til NHO Reiselivs medlemsbedrifter og NHOs medlemmer.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS