Restaurant Under. (Foto: Morten Holt)

Nominert til Norsk Lyspris 2019

Restaurant Under er blant de nominerte til Norsk Lyspris 2019.

Publisert
Restaurant Under. (Foto: Morten Holt)

Interessen for Norges viktigste lyspris har aldri vært større. Nå er de nominerte prosjektene som kan vinne Norsk Lyspris 2019 endelig klare.

Norsk Lyspris er den gjeveste hedersutmerkelse for lysdesign og belysningsprodukter i Norge, og har de siste årene opplevd en eksplosiv økning i antall søknader.

Juryens vurdering av søknadene har resultert i 19 nominerte. De nominerte til Norsk Lyspris 2019 strekker seg fra Lindesnes til Ulsteinvik, fra lysdesign og produkter til lysinstallasjoner, fra anerkjente aktører til unge talenter.

Restaurant Under er en av 19 nominerte til Norsk Lyspris 2019. (Foto: Morten Holt)

Flere kategorier

Én av vinnerne av Norsk Lyspris har mulighet til å bli nominert videre til Nordisk Lyspris.

Norsk Lyspris kåres i kategoriene «Beste utendørsprosjekt», «Beste innendørsprosjekt», «Beste produkt eller tekniske løsning», «Norsk lyspris – UNG» og «Åpen klasse».

– Norsk lysdesign holder et høyt internasjonalt nivå, og det er både god geografiske spredningen og bredde i årets prosjekter. Den teknologiske utviklingen i bransjen, sammen med økt bevissthet i samfunnet om viktigheten av godt og riktig lys, gjør prisen stadig viktigere og mer aktuell, sier juryleder Barbara Matusiak, som er professor og arkitekt ved Institutt for arkitektur og teknologi ved NTNU.

Deles ut for 18. gang

Norsk Lyspris deles ut for 18. gang av den ideelle organisasjonen Lyskultur, som er Norges ledende kompetansenettverk innen lys og belysning.

Vinnerne kåres under Lysets Dag, 20. november på DOGA i Oslo. Én av vinnerne av Norsk Lyspris har mulighet til å bli nominert videre til Nordisk Lyspris.

Du finner alle de nominerte på Lyskultur.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Norsk Lyspris

Norsk Lyspris er den gjeveste hedersutmerkelse for lysdesign og belysningsprodukter i Norge.

Prisen deles ut av den ideelle organisasjonen Lyskultur, som er Norges ledende kompetansenettverk innen lys og belysning.

Norsk Lyspris ble etablert av Lyskultur i 2001 og er en årlig begivenhet.

Lyskultur er Norges ledende kompetansenettverk innen lys og belysning og jobber for å fremme fagpolitiske interesser og bedre rammevilkårene for alle som jobber med lys og belysning. Foreningen er non-profit og ble stiftet i 1936. 

Lyskultur er landsdekkende med regionale avdelinger og komiteer. Lyskulturs medlemmer er toneangivende aktører innenfor belysningsbransjen, fra lysdesignere og rådgivende ingeniører til produsenter, importører, installatører og salgsleddet innenfor belysning. Medlemmene er aktive bidragsytere i utviklingen av nasjonale og internasjonale standarder, rapporter og veiledere.

Powered by Labrador CMS