Reneé Fagerhøi åpner Bula Bistro i Trondheim. (Foto: Reneé Fagerhøis FB-side)

Nå åpner Top Chef-vinneren Bula i Trondheim

Fredag 26. mai går drømmen i oppfyllelse, da åpner Reneé Fagerhøi sin egen restaurant i Trondheim; Bula Bistro i Prinsens gate.

Publisert
Reneé Fagerhøi åpner Bula NeonBistro i slutten av mai. (Foto: Morten Holt)

Top Chef-vinneren og tidligere kjøkkensjef på Kalas & Canasta i Søstrene Karlsen-konsernet, Reneé Fagerhøi, har hektiske mai-dager. Nå legges siste finpuss på verket, Bula Neobistro, før åpningen om drøyt 14 dager.

I lokalene har det vært både basar og bingo, men nå blir det restaurant, som skal styres av en Norges aller mest anerkjente kokker.

Her kan du følge Bula Bistro på Facebook

Les også: Ble Norges første Top Chef

Reneé Fagerhøi er blant landets ledende kokker. (Foto: Reneé Fagerhøis FB-side)

Opptatt av mat og mye mer

– Det er et salig kaos her akkurat nå, men jeg kan tydelig se alt for meg, det blir så bra. Jeg er først og fremst kokk og maten er mitt yrke, men jeg er jo også opptatt av kunst, musikk, film, gamle, fine, rare ting, så det er det jeg har prøvd å få inn her da, sier Fagerhøi til Trondheim24.no.

– Vi skal lage vår helt egen stil. Her skal det til og med være en fest å gå på toalettet, sier Fagerhøi til nettstedet.

Kjøkken fra Myhrvold Storkjøkken

Reneé Fagerhøi åpner i slutten av mai Bula Bistro i Trondheim. (Arkivfoto)

Kjøkkenet er akkurat ferdigstilt med en 12 tonn tung kjøkkenbenk i stål. Håndverkere fra Myhrvold Storkjøkken har bygget kjøkkenet og innrømmer at det har vært en spesiell, men artig prosess.

– Det måtte 12 mann til for å få det på plass, men så blir det jo Rolls Royce og Mercedes på en gang, forteller Roy Ernestus fra Myhrvold Storkjøkken til Trondheim24.no.

Bulapilsen

Sammen med et bryggeri i Tønsberg, har Fagerhøi også brygget sitt eget øl – Bulapilsen. Hun har også vært med og designet brikkene ølglassene skal settes på.

Sju ansatte

I Bula kan du både små- og storspise. På menyen kan vi lese at du får snacks og småretter for 65 kroner, en 5-retters for 685 kroner og en 10-retters for 985 kroner.

Foruten daglig leder Fagerhøi, består staben av blant andre kjøkkensjef Håvard Klempe (tidligere kjøkkensjef på Credo, har også arbeidet flere år på Ylajali i Oslo) og restaurantsjef Stine Marthinussen (har arbeidet på flere ulike steder i Trondheim, bl.a. Røst og NordØst). Totalt er det sju ansatte.

Bula NeoBistro har ca. 50 sitteplasser.

Her kan du lese mer om åpningen på Trondheim24.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS