Ole-Christian Hallerud har blitt visekonsernsjef i Olav Thon Gruppen. (Foto: Gry Traaen)
Ole-Christian Hallerud har blitt visekonsernsjef i Olav Thon Gruppen. (Foto: Gry Traaen)

Ny visekonsernsjef i Olav Thon Gruppen

Ole-Christian Hallerud er utnevnt til visekonsernsjef i Olav Thon Gruppen.

Publisert
Olav Thon har utnevnt Ole-Christian Hallerud som visekonsernsjef i Olav Thon Gruppen. (Foto: Evenfoto.no)
Olav Thon har utnevnt Ole-Christian Hallerud som visekonsernsjef i Olav Thon Gruppen. (Foto: Evenfoto.no)

Hallerud har jobbet i Olav Thon Gruppen i 19 år i flere ulike stillinger, og har de siste årene sittet i konsernledelsen med ansvaret for eiendomsutvikling.

– Trenger assistanse

– I juni fyller jeg 94 år og jeg har vært daglig leder i Olav Thon Gruppen siden 1942. Jeg kommer fortsatt til å fungere som konsernsjef, men fant tiden moden for å få assistanse med stillingen som visekonsernsjef. Da jeg valgte nettopp Ole-Christian Hallerud som visekonsernsjef, var det på bakgrunn av hans glimrende innsats i Olav Thon Gruppen i de siste 19 årene. Sammenlignet med mine mange utmerkede medarbeidere i min virksomhet, er Hallerud en ung mann med sine 46 år. Hans arbeidskapasitet, alder og kunnskap om eiendomsutvikling var avgjørende for at valget falt på Hallerud, sier Olav Thon.

Ser frem til å ta et større ansvar

– Som konserndirektør i Olav Thon Gruppen har jeg allerede vært involvert i ulike forretningsområder, og jeg ser frem til å ta et større ansvar i gruppens virksomheter i Norge, Sverige, Belgia og Nederland, uttaler Ole-Christian Hallerud.

I 2013 opprettet Olav Thon en stiftelse, og Olav Thon Stiftelsen eier 100 prosent av aksjene i Olav Thon Gruppen AS. Olav Thon Stiftelsens formål er å eie og videreføre Olav Thon Gruppens omfattende forretningsvirksomhet. Ole-Christian Hallerud har sittet som styremedlem i Olav Thon Stiftelsen siden opprettelsen i 2013.

– Olav Thon og jeg har jobbet tett sammen i snart 19 år. Jeg føler meg privilegert over å få denne utnevnelsen og over å få være med på å lede et selskap som Olav Thon Gruppen videre, sier Hallerud.

8000 ansatte i Olav Thon Gruppen

Olav Thon Gruppen har om lag 8000 hel- og deltidsansatte, og omsatte for 10,2 milliarder kroner i 2016. Resultatet før skatt var ca. 1,8 milliarder kroner samme år.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS