Wenche Andersen fikk Det Norske Måltids Hederspris i 2016. (Arkivfoto: Morten Holt)

Det Norske Måltid – for 10. gang

En ny kategori kommer, det blir flere delfinaler, kriteriene er finjustert, og Even Ramsvik skal lage finalemiddagen. Den 10. utgaven av Det Norske Måltid er i gang.

Publisert
Even Ramsvik skal stå bak middagen til gjestene på Det Norske Måltid 2018. (Foto: Det Norske Måltid)

– Produsentene må være klar over at en av landets beste kjøkkensjefer skal lage finalemiddagen med finalistråvarene. Det å vinne i 2017 vil være ekstra stas når Det Norske Måltid markerer 10 år, sier Kristin Austigard og Sigve Skretting, som står bak kåringen, i en pressemelding.

Bakst får egen kategori

Påmeldingen til Det Norske Måltid 2017 er åpnet, og nytt av året er en egen kategori for bakst.

– Det er våre dommere som har utfordret oss til å lage denne kategorien. Det kommer inn mange gode lefser, flatbrød og annet bakverk. Vi ser at mange i hele landet baker mye godt, så vi ønsker dem velkomne med i Det Norske Måltid i egen kategori, sier de to, og fortsetter:

Matkanalen på laget

– Målet med kåringen er å vise frem kvalitet og å bidra til næringsutvikling. Det Norske Måltid samarbeider tett med Nærings- og fiskeridepartementet, Mat og Landbruksdepartementet, Hanen, Matmerk og Innovasjon Norge, for å få frem stolthet og kvalitet hos norske produsenter.

Det jobbes nå med å formalisere et spennende konsept sammen med Matkanalen. Økt synlighet er viktig for norske matprodusenter som ønsker å nå ut til et interessert marked.

Seljord og Grimstad med i år

Kvaliteten på norsk mat blir bare bedre og bedre, og påmeldingen er åpen frem til slutten av juli. I år utvides stedene for delfinaler fra fire til seks.

Det Norske Måltid kommer i 2017 til Bergen, Seljord, Grimstad, Trondheim, Tromsø og Oslo for å finne finalistene.

Finalen arrangeres på Clarion Hotel Energy i Stavanger 12. januar 2018, og billettene er allerede tilgjengelige og i salg på Detnorskemaltid.no.

Kategorier for påmelding

Årets det grønne – naturelle
Årets det grønne – foredlet
Årets ost
Årets meieriprodukt – foredlet
Årets kjøtt
Årets kjøtt – foredlet
Årets sjømat – foredlet
Årets sjømat – villfanget
Årets sjømat – oppdrett
Årets godbit
Årets sider
Årets øl
Årets baks
t

I tillegg deles følgende priser ut under finalen: Årets Matspire fra Matmerk, Årets Forsprang og Det Norske Måltids Hederspris, pluss andre priser som styrker markedsføring og kommunikasjon.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS