Italiener med ny emballasje

Nå lanseres den italienske rødvinen Riva Leone Barbera Pouch i en ny miljøvennlig bag. Den rommer halvannen liter, men som bare veier 1,54 kilo.

Publisert

Fra før er vi nordmenn godt kjent med både glassflasker og «pappvin», som begge har sine fordeler og utfordringer som turfølge. Nå introduseres en ny type vinemballasje, og dette er den første italienske rødvinen i Norge med den nye emballasjeformen.

To flasker til vekten av én

– Turglade fjellfolk som ønsker litt ekstra god drikke til mat og hygge i fjellet kan nå pakke to flasker vin til vekten av én i sekken, sier produktsjef i Vinum, Joakim Hoff.

På fagspråket kalles denne emballasjetypen «pouch». Det er i praksis en liten bag som i form minner litt om skinnsekkene man oppbevarte vin i riktig gamle dager. En av fordelene er at pouchen blir mindre jo mer man tapper fra den. Dermed tar den stadig mindre plass.

– Vår pouch inneholder 1,5 liter rødvin, hvilket tilsvarer to flasker. Den veier bare 1,54 kilo, til sammenligning veier én vinflaske 1,2 til 1,45 kilo, forteller Hoff.

Fem ganger lavere utslipp enn en vinflaske av glass

I tillegg er den nye emballasjeformen langt mer miljøvennlig enn både glassflaske og kartongvin. Det viser en nordisk studie om livssyklusen til ulike typer vinemballasje*.

– En pappvin består av 75 prosent kartong. Med en rødvin i pouch-emballasje slipper man å produsere, transportere, oppbevare og resirkulere betydelig volum papp. Ifølge studien er CO2-utslippet fra en pouch 50 prosent lavere sammenlignet med en bag-in-box i samme størrelse. Og sammenlignet med en vinflaske av glass er utslippet hele fem ganger lavere, sier Hoff.

Vinen er et nytt tilskudd i Riva Leone-serien. Fra før finnes Piemonte Barbera, Barbaresco og Barolo på flaske. Riva Leone Barbera Pouch er egnet følge til et stort utvalg av mat; fra pasta til kraftigere kjøttretter.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Riva Leone Barbera Pouch

Land/distrikt: Italia/Lombardia

Drue: Barbera (100 %)

Volum: 1,5 liter (Pouch)

Pris: 250 kroner

Importør: Vinum

Hva er en «pouch»?

• Pouch er en ny miljøvennlig måte å emballere vin på.

• Den er i praksis en forseglet pose designet for å kunne stå oppreist, og har spesialegenskaper som beskytter vinen mot oksygen.

• Denne konkrete emballasjen inneholder 1,5 liter, hvilket tilsvarer to flasker vin. Men den veier bare litt mer enn én glassflaske (1,54 kg vs 1,2-1,45 kg).

• Riva Leone Barbera Pouch er den første italienske rødvinen i Norge som kommer i dette formatet

• Slike «poucher» kan også ha andre størrelser, som eksempelvis to liter.

Hvilke fordeler har vin i pouch-emballasje?

• Betydelig redusert emballasjebehov sammenlignet med bag-in-box (papp utgjør 75 prosent).

• Betydelig redusert CO2-utslipp: Potensielt fem ganger lavere sammenlignet med en vanlig glassflaske, og over 50 prosent mindre enn en bag in box i samme størrelse

• Eliminerer produktskade siden posene er uknuselige.

 

 

 

Powered by Labrador CMS