Fra Østlandske Storhusholdning i 2017. (Foto: Morten Holt)

Østlandske Storhusholdning er fulltegnet

Østlandske Storhusholdning arrangeres for 13. gang til høsten. Messen, der det i år settes ekstra søkelys på matsvinn og bærekraft, er allerede fulltegnet, og det er nå opprettet venteliste.

Publisert
Fra Østlandske Storhusholdning i 2017. (Foto: Morten Holt)

– Per i dag har 71 bedrifter fått plass, og vi har én bedrift på venteliste. Vi forventer å kunne få plass til 1-3 bedrifter ekstra, men dette vet vi ikke før vi har tegnet messen i detalj, noe vi får vi gjort i løpet av april. Bedrifter som ønsker å stå på venteliste bør respondere raskt, da vi behandler disse etter dato påmeldt, sier messegeneral Konrad Sel.

Les mer på Storhushold.no (blant annet utstilleroversikten)

Konrad Sel. (Foto: Morten Holt)

– Vårt mål er å skape den beste møteplassen for hele storhusholdningsindustien både for privat og offentlig sektor og målet er 1500-2000 besøkende under disse to messedagene.

Det er NHO Reiseliv Innlandet og Utstillingsplassen Messer AS som er hovedarrangører for Østlandske Storhusholdning.

Du kan lese mer om Østlandske Storhusholdning her

Innkjøpsdirektør Morten Karlsen i NHO Reiseliv Innkjøpskjeden. (Foto: NHO Reiseliv Innkjøpskjeden)

Bærekraft på Østlandske Storhusholdning

– Nytt av året er at NHO Innlandet setter søkelyset på bærekraft, og sammen med Matvett settes det stor fokus på dette på messen. De ønsker å bruke Østlandske Storhusholdnings messe som en brekkstang til å få økt søkelys på dette, sier Sel.

Under Østlandske vil du møte Matvett og NHO Reiseliv, som gir deg gode verktøy og tips i jobben videre med Kutt Matsvinn.

– Vi kan gjøre mer

– Det er avgjørende at hele verdikjeden er med. Mange reiselivsbedrifter og leverandører har allerede tatt grep mot matsvinn i egne rekker. I tillegg er et stort antall aktører med i «Kutt Matsvinn 2020». Prosjektet som har som mål å få serveringsbransjen til å kutte matsvinnet med 20 prosent innen 2020, sier innkjøpsdirektør Morten Karlsen i NHO Reiseliv Innkjøpskjeden.

Han er klar på at alle kan gjøre mer for å kutte matsvinn, og ønsker derfor samarbeidsavtalen mellom myndigheter og matbransjen varmt velkommen.

Rune Veslum (nærmest) vant Innlandskokken i 2017. (Foto: Morten Holt)

– Vi nordmenn kaster 217 000 tonn mat hvert år, og det kan vi ikke være bekjent av. Det er helt naturlig at serveringsbransjen tar sin del av ansvaret for å redusere matsvinnet ytterligere. Hele verdikjeden for mat er med på den nye avtalen, og det er avgjørende for å nå målet, sier Karlsen.

NHO Reiseliv arrangerer for øvrig et Kutt matsvinn-kurs i Brumunddal 3. april for sine medlemmer.

Innlandskokken skal kåres

Sel forteller også at «Innlandskokken» i regi av Norske Kokkers landsforening Innlandet, som ble arrangert for første gang i 2017, også skal arrangeres i 2019.

Lærlingkonkurransen i regi av Lærlingekompaniet Innlandet er også et fast innslag.

Les også: Ble første vinner av «Innlandskokken»

Informasjon og påmeldingen for utstillere er åpen og link finner du her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS